Hiihtämään pääsee enää Kisapuistossa ja Imatran SM-laduilla — ”Jos lunta tulee, niin latuja tehdään”

12.2.2016 7:00
Kuva: Unknown
Kisapuiston lähtöpaikalla lainehti eilen komea vesilammikko.
Kisapuiston lähtöpaikalla lainehti eilen komea vesilammikko.

Hiihtämään Lappeenrannassa pääsee enää Kisapuiston kuntoradan lumetetulla osuudella.

Kunnon talvikausi uhkaa taas jäädä vain muutaman viikon mittaiseksi, sillä ennusteet eivät lupaa kovin hyvää tästä eteenpäinkään.

— Jos lunta tulee, niin latuja tehdään. Parhaamme totta kai yritämme, sanoo kunnossapitotyönjohtaja Tommi Nakari Lappeenrannan liikuntatoimesta.

Viime keväänä Kisapuiston lumetettua osuutta ylläpidettiin siihen asti, kunnes yöpakkaset lakkasivat.

— Sen jälkeen latu alkaa mennä niin pehmeäksi, ettei se kestä kuin muutaman tunnin sen jälkeen, kun se on käyty ennen kuutta aamulla ajamassa. Rupeaa tulemaan myös likapintaa, joka muodostuu puista putoilevista roskista ja lumisateen mukana tulevista epäpuhtauksista.

Kokonaismittaa Kisapuiston laduille on saatu kaksi kilometriä. Keskellä kiertävä lenkki on 900 metriä, toinen baana menee Kaukaan koulun suuntaan.

Lumetettua latua paikkaillaan jäähalleista ja tekojäältä saatavalla hileellä.

Imatralla hiihdettävissä on tykkilumella tehdyt ladut Ukonniemessä. Mittaa laduilla on melkein neljä kilometriä. Viimeiset lumet ajettiin viime viikolla ampumahiihtostadionin ampumapenkalle.

— Toivottavasti tulee vielä pakkasia, jotta päästään tekemään uutta lunta ensi talvea varten, kertoo liikuntapaikkamestari Urpo Tiainen.

Yleensä tykkilumet seuraavan syksyn ensilumen ladulle on tehty tammikuun aikana ja peitelty maaliskuussa. Tammikuulle osui kova pakkasjakso, mutta tällä kertaa lumet hupenivat SM-kisojen radoille.

— Muuten olisivat jääneet SM-hiihdot hiihtämättä.

Kalle Sipiläinen