Simo Lipiäinen heräsi vedenpaisumukseen, tierumpu jäätyi ja vesi kasteli talon

11.2.2016 13:01
Kuva: Marleena Liikkanen
Vesi nousi keskiviikon ja torstain välisenä yönä Simo Lipiäisen talon alakertaan. Taustalla näkyy halkoliiteri, joka on puoliksi veden alla.
Vesi nousi keskiviikon ja torstain välisenä yönä Simo Lipiäisen talon alakertaan. Taustalla näkyy halkoliiteri, joka on puoliksi veden alla.

Ylämaalla asuva Simo Lipiäinen heräsi torstaiaamuna vedenpaisumukseen. Kun hän astui talonsa yläkerrasta alakertaan hän huomasi, että vettä oli nilkkoihin asti.

— Sitten avasin ulko-oven, ja sieltä alkoi tulla vettä sisälle.

Lipiäinen sulki oven ja palasi takaisin yläkertaan. Makuuhuoneen ikkunasta hän näki, että hänen pihansa oli yön aikana muuttunut suureksi vesilammikoksi.

— Soitin 112:een.

Vedenpaisumuksen syy on jäätynyt tierumpu. Kun vesi ei päässyt virtaamaan tierummun kautta ojaan, vesi kerääntyi Lipiäisen pihaan ja talon alakertaan.

Torstaina aamupäivällä pihassa oleva puukuuri oli puoliksi veden alla. Etelä-Karjalan pelastuslaitos pumppasi vettä letkulla ojaan.

Vuoromestari Sami Talka arvioi, että vedenpintaa oli saatu muutamassa tunnissa laskemaan 10—20 senttiä.

Lipiäinen joutui aamulla ilmoittamaan töihin, että hän jää kotiin. Hän on soitellut vakuutusyhtiöön ja kaupungille, jonka vastuulla tien kunnossapito on.

Hän uskoo saavansa korvauksia talolle aiheutuneista vahingoista, mutta silti vesivahinko ottaa päähän.

— Harmittaa.

Terhi Kinnunen