Tuulisaimaa jakautui kahdeksi, Tuuliaisen säätiö vähemmistömistajaksi

10.2.2016 6:43
Kuva: Olli-Pekka Härmä
Tuulisaimaa hallinnoi myös Tuulimuukon tuulipuistoa Lappeenrannan Muukonkankaalla.
Tuulisaimaa hallinnoi myös Tuulimuukon tuulipuistoa Lappeenrannan Muukonkankaalla.

Lappeenrantalainen tuulivoimayritys Tuulisaimaa on tämän vuoden alusta lähtien eriyttänyt toimintansa kahteen yhtiöön, Tuulisaimaaseen ja Lähituuleen.

Tuulisaimaa toimii uusiutuvan energian palveluyhtiönä, ja Lähituulen vastuulla on tuulipuistojen omistaminen.

Tuulisaimaa jatkaa tuulipuistojen kehitystyötä, rakennuttamista sekä toiminnassa olevien tuulipuistojen hallinnointia. Lisäksi se panostaa uusiutuvan energian markkinan selvittämiseen ja kehittämiseen.

Lähituuli puolestaan omistaa tuulipuistot.

— Tuulisaimaan solmimat maanvuokrasopimukset ovat voimassa, ja maanomistajien suuntaan vain yhtiön nimi muuttuu. Hankkeita vievät eteenpäin edelleen samat ihmiset, kertoo kummankin yhtiön toimitusjohtaja Petteri Laaksonen tiedotteessa.

Lemiläinen Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiö ryhtyi samassa yhteydessä Tuulisaimaan ja Lähituulen vähemmistöomistajaksi. Eläin- ja luonnonsuojelua tukeva säätiö on ollut yhtiön sijoittajana jo muutaman vuoden, kertoo säätiön toiminnanjohtaja Risto Kiljunen.

— Tuulisaimaan toiminnassa yhdistyvät sekä säätiön perusajatuksen mukainen toiminta että sijoitustoiminta.

Säätiötä innostivat myös mahdollisuus hyödyntää paikallisen yliopistoyhteisön osaamista sekä tukea paikallista yrittäjyyttä. Tuuliaisen säätiö on yhtiöissä noin kymmenen prosentin osuudella.

Niiden vähemmistöomistajaksi ryhtyi myös vahinkovakuutusyhtiö Lähitapiola.

Piia Kaskinen