Postin uusia kotipalveluita kokeillaan Etelä-Karjalassa

10.2.2016 11:26
Kuva: Posti
Postin mukana on jo jaettu aterioita Eksoten asiakkalle. Kokeilussa POstin palvelu laajenee.
Postin mukana on jo jaettu aterioita Eksoten asiakkalle. Kokeilussa POstin palvelu laajenee.

Posti on aloittanut yhteistyön uusista kotipalveluista ensimmäisenä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten kanssa. Postin kotipalvelua tarjotaan Eksoten valitsemille asiakkaille Ylämaalla, Savitaipaleella ja Rautjärvellä.

Ateriakuljetuksissa Posti on toiminut kuntien kotihoidon kumppanina ateriakuljetuksissa useita vuosia. Vuoden kestävässä pilotissa Postin työntekijät auttavat Eksoten kotihoidon ja vammaispalvelun asiakkaiden arjen sujumista ateriakuljetuksen tai postinjakelun yhteydessä.

— Postin roolina on auttaa arkiaskareissa sekä käynnillään jututtaa asiakasta ja ilmoittaa tarvittaessa poikkeuksista Eksotelle, hankejohtaja Tiina Tapionlinna Postista kertoo tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Postin työntekijän tehtävät on määritelty jokaiselle Eksoten asiakkaalle etukäteen. Tehtäviä ovat asiakkaan tarpeista riippuen muun muassa aterian lämmittäminen, ruokailussa avustaminen ja muu arjen tuki. Eksoten työntekijät vastaavat asiakkaiden terveydenhoidollisista ja muista hoivapätevyyttä vaativista tehtävistä.

— Asiakkaidemme tukiverkosto laajenee, kun kotihoidon lisäksi Postin työntekijä auttaa arjessa. Olemme saaneet asiakkailta hyvää palautetta. Postin työntekijät ovat myös asiakkaille entuudestaan tuttuja ateriakuljetusten ja postinjakelun yhteydestä, Eksoten hoivajohtaja Taina Jaako sanoo tiedotteessa.

Leena Sallinen