Lindström: päätöksiä alkaa tulla pian vauhdilla, kuntapaikat eivät riitä

10.2.2016 10:21 | Päivitetty: 10.2.2016 10:55
Kuva: Katja Juurikko
Ministeri sanoo, että turvapaikanhakijoita tulee tällä hetkellä maltillisesti. Paine on kotouttamisen puolella.
Ministeri sanoo, että turvapaikanhakijoita tulee tällä hetkellä maltillisesti. Paine on kotouttamisen puolella.

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström kertoi tänään pitämässään tiedotustilaisuudessa, että noin 30-35 prosenttia Suomeen viime vuonna saapuneista turvapaikanhakijoista tulee saamaan myönteisen oleskeluluvan. Näin ollen he ovat myös kuntapaikan tarpeessa.

-Päätöksiä alkaa tulla kohta vauhdilla. Kuntapaikat eivät ole riittävällä tasolla. Nyt tarkastelemme mahdollisuuksien mukaan tulijoiden koulutuksia ja työmahdollisuuksia kunnissa, Lindström sanoo.

Hän kehuu, että yritykset ovat ilmaisseet halukkuutensa auttaa tässä asiassa.

Tiedotustilaisuus jatkuu edelleen, verkkolähetystä voi seurata Valtioneuvoston sivuilta.

Kello 10.33 lisätty tiedot: Suomeen saapui vuonna 2015 lähes 32 500 turvapaikanhakijaa. Tässä hetkellä kuntien kanssa sovittavia kuntapaikkoja on 1700. Niitä tarvitaan lisää yli 8000. ELY-keskus kartoittaa koko ajan alueidensa mahdollisuuksia ottaa vastaan lisää maahanmuuttajia. Valtio korvaa kuntien kustannuksia kotouttamisen alkuvaiheessa, mutta tämän vuoden talousarviossa myönnettiin kotouttamiseen myös lisärahoitusta. Työ- ja elinkeinoministeriö kehittävät kotoutumiskoulutusta, että se olisi työelämälähtöisempää. Yrittäjyyttä tuetaan. Yritykset tarjosivat apuaan jo heti kriisin alettua.

Muokattu 10.53: Yritykset tarjosivat apuaan jo heti kriisin alettua.

Anniina Meuronen