Iso kuljetus Lappeenrannasta Haminaan vaikuttaa liikenteen lisäksi sähkönjakeluun

10.2.2016 14:17

Lappeenrannasta menee ensi viikon alussa Haminaan niin suuri erikoiskuljetus, että sen reitin varrelta joudutaan tilapäisesti purkamaan sähköjohtoja.

Erikoiskuljetus ajetaan Lappeenrannan Muukosta Vaalimaan kautta Haminan satamaan maanantai-illasta keskiviikko-aamuun 15.—17. helmikuuta. Kuljetukseen kuuluu kaksi kuljetusyksikköä, jotka etenevät vain ilta- ja yöaikaan kello 21—06 välillä.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä kuljetus menee Lappeenrannasta Vaalimaalle reittiä Kuutostie-Eteläkatu-Myllymäenkatu-Hanhijärvenkatu-Hanhijärventie-Hanhikempintie-Vaalimaantie. Seuraavana yönä kuljetus menee Vaalimaalta Haminan satamaan.

Kuljetusliike Seppo Lehtinen Ky:n projektipäällikkö Jari Lindström kertoo tiedotteessa, että liikenteeseen tulee väistämättä pysäytyksiä reitin varrella johdinten alituksissa. Sähkönjakelun keskeytykset johtuvat siitä, että sähköjohtoja joudutaan reitin varrelta paikoittain purkamaan ja rakentamaan uudelleen.

— Lappeenrannan Energiaverkkojen toimialueella näitä kohtia on kymmeniä alkaen Myllymäen kaupunginosasta Hanhijärven kautta Vaalimaalle, kertoo yhtiön käyttöpäällikkö Antti Lintunen.

Lappeenrannan alueen sähkönjakelun keskeytykset ajoittuvat maanantain ja tiistain väliseen yöhön, ja kestävät reitin vaikutusalueen kiinteistöissä 1—3 tuntia.

Leena Sallinen