Terveellinen ulkomuoto haussa - Pauliina Käiväräinen kertoo miten se tehdään

9.2.2016 9:00
Kuva: Maija Kaibijainen
Pauliina Käiväräinen opastaa Lappeenrannan liikuntatoimessa kaupunkilaisille terveysliikuntaa. Salilla hän neuvoo kilpailijoita poseeraamaan.
Pauliina Käiväräinen opastaa Lappeenrannan liikuntatoimessa kaupunkilaisille terveysliikuntaa. Salilla hän neuvoo kilpailijoita poseeraamaan.

Jos fitness-kilpailussa haluaa menestyä, täyteläinen ja aikaisempaa pyöreämpi lihaksisto on nyt in. Lajissa rakennetaan lihaksikasta, mutta sopusuhtaista ja terveellistä ulkomuotoa.

Puolet kokonaisuudesta rakentuu oikealla ruokavaliolla.

Kisakunnossa fitness-kilpailijan kehon rasvat ovat minimissä. Lihaksia korostetaan myös rusketuksella tai ruskettavilla voiteilla.

Fitness-valmentaja Pauliina Käiväräinen opettaa valmennettavilleen poseerausharjoituksessa, miten lihaksista jännitetään esille oikeat muodot ja ominaisuudet.

Lappeenrantalainen on myös fitness-tuomari, joka palkittiin muutama viikko sitten vuoden tuomarina ensimmäisessä Fitness-urheilugaalassa.

— Jos taustalla on esimerkiksi jokin nopeuslaji, kyllä lihasten hermottaminen on salillakin silloin helpompaa. Lihasmassaa tarttuu nopeammin, Käiväräinen sanoo.

Vastaantulijoita kadulla hän ei arvioi fitness-mittareilla, mutta ammattilaisen silmiin tavallisen tallaajankin ongelmat näkyvät.

— Totta kai silmä harjaantuu siihen, että näet kehosta esimerkiksi ryhti- ja polviongelmia. Fysiikasta pystyy päättelemään aika paljon, mutta ehkä sellaista kriittistä silmää minulla ei ole.

Lue lisää aamun lehdestä tai mobiiliversiosta.

Kalle Sipiläinen