Suomen Kerta Imatralla suuntaa muumimarkkinoille

9.2.2016 7:03 | Päivitetty: 9.2.2016 7:14
Kuva: Olli-Pekka Härmä
Tehdaspäällikkö Teemu Karhu tarkastelee asennusvaiheessa olevaa kartonkivuokalinjastoa. Imatran lisäksi yhtiöllä on toimipisteet Lahdessa, Kotkassa ja Riihimäellä.
Tehdaspäällikkö Teemu Karhu tarkastelee asennusvaiheessa olevaa kartonkivuokalinjastoa. Imatran lisäksi yhtiöllä on toimipisteet Lahdessa, Kotkassa ja Riihimäellä.

Suomen Kerran Imatran toimipiste alkaa syksyllä suoltamaan ulos muumikuvioisia kertakäyttölautasia.

Yhtiö on solminut lisenssisopimuksen hahmojen käyttämisestä kynttilöissä, servieteissä ja lautasissa. Päämarkkina-alueeksi painottuu Aasia, erityisesti Japani.

Muumeja pukkaa linjastoilta myös Kotkan ja Riihimäen toimipisteissä, missä valmistetaan serviettejä ja kynttilöitä.

— Muumit ovat suosittuja, ja meillä on suuret tavoitteet erityisesti ulkomaiden myynnin suhteen, sanoo markkinointipäällikkö Linda Huikko.

Huikko ei sopimussyistä kerro lisenssisopimuksen hintaa.

Yhtiön Imatran toimipisteessä tapahtuu muitakin muutoksia. Hallissa on parhaillaan käynnissä asennustyöt. Kartonkirasioiden jalostusyksikkö Delight packaging siirtyy Lahdesta Stora Enson vuokratiloista Imatralle yhtiön omaan kiinteistöön.

Pääpontimena muuttoon on siirtyminen omaan kiinteistöön ja toimintojen tehostaminen. Toimitusjohtaja Kalle Huikon mukaan yhteistyötä tehdään erityisesti hallintopuolella.

Tuotanto pyritään saamaan käyntiin tässä kuussa. Täydellä teholla toimiessaan kuusi tuotantolinjastoa sylkee 30—60 miljoonaa vuokaa vuodessa.

Asiakkaina ovat ruoanjalostajat ja pienessä mittakaavassa esimerkiksi kaupunkien ruokapalvelut. Vientiin menee vajaat 90 prosenttia tuotannosta.

Olli-Pekka Härmä