Eekoolla tyydyttävä tulos — myynti laski 5,4 prosenttia

9.2.2016 10:24
Kuva: Katri Ikävalko
Eekoon isoja investointeja oli Imatran uusi Prisma, joka avattiin syyskuussa. Kuvassa avajaispäivän tungosta.
Eekoon isoja investointeja oli Imatran uusi Prisma, joka avattiin syyskuussa. Kuvassa avajaispäivän tungosta.

Etelä-Karjalan osuuskaupan (Eekoo) kokonaismyynti oli viime vuonna 348,3 miljoonaa euroa ja toiminnan tulos 8,2 miljoonaa euroa. Myynti laski 5,4 prosenttia edellisvuodesta. Toimitusjohtaja Mervi Sillanpää-Jaatinen pitää tulosta tyydyttävänä haastavissa olosuhteissa.

Myynnin supistumiseen vaikuttivat Eekoon tiedotteen mukaan eniten venäläisten ostosmatkailun merkittävä pudotus, polttoaineiden hinnan lasku ja palveluverkoston muutokset. Tulosta rasittivat myös kahden viime vuoden isot investoinnit ja toimipaikkojen remontit.

Eekoo on investoinut palveluverkostoonsa Etelä-Karjalassa kahden viime vuoden aikana noin 60 miljoonaa euroa. Imatralla avattiin uusi Prisma-keskus syyskuussa, ja Lappeenrannassa Eekoo avasi kymmenen uutta tai uudistettua toimipaikkaa. Lappeenrannassa suurin investointi oli hotelli Lappeen laajentuminen ja integroituminen kauppakeskus Isoon-Kristiinaan.

Eekoon palveluksessa oli viime vuoden lopussa 1 011 työntekijää. Määrä kasvoi 12 hengellä edellisvuodesta. Eekoon asiakasomistajien määrä ylitti joulukuussa 60 000:n rajan.

Leena Sallinen