Vakiopelaaja pohtii lottovoiton käyttöä vasta, kun voitto on tullut

5.2.2016 6:32
Kuva: Mika Strandén
Heikki Sorjonen pelaa lottoa samalla panoksella päävoiton suuruudesta riippumatta.
Heikki Sorjonen pelaa lottoa samalla panoksella päävoiton suuruudesta riippumatta.
Sarianna Silvast muuttaa perheineen etelän maille, jos loton päävoitto osuu kohdalle.
Hannu Ruotsalainen on asunut pitkään Lappeenrannassa, mutta lottovoiton myötä hän ostaisi omakotitalon synnyinkaupungistaan Mikkelistä.

Heikki Sorjonen lottoaa joka viikko kymmenellä eurolla. Lottorivissä on kahdeksan numeron järjestelmä. Lisäksi hän pelaa Jokeria.

— En ole yhtään suunnitellut, mitä tekisin, jos voittaisin päävoiton. Turha sillä asialla on päätään vaivata. Ei sellaista osaa suunnitella etukäteen.

Sorjosella ei ole vakionumeroita, ja hän käyttää tuplausta hyvin harvoin. Porukkalottoihin hän ei ole osallistunut. Sorjonen lottosi torstaina Lappeenrannan Citymarketin veikkauspisteessä.

Lauantaina arvotaan kaikkien aikojen suurin loton päävoitto, joka on 14,1 miljoonaa ja tuplattuna 28,2 miljoonaa euroa. Etelä-Karjalassa on loton historian aikana pelattu 84 päävoittoa.

Veikkaus arvioi, että tämän viikon loton liikevaihto kaksinkertaistuu tavanomaisesta. Näin on aina käynyt, kun päävoiton summa on tavallista suurempi. Lottokierroksen keskimääräinen liikevaihto on seitsemän miljoonaa euroa.

Ilpo Leskinen