Etelä-Karjalassa jo 84 lottomiljonääriä — tänä viikonloppuna jaossa ennätyspotti 14,1 miljoonaa

4.2.2016 18:46
Kuva: Seppo Rautiovaara

Loton tämän viikon arvonnassa on jaossa ennätyspotti 14,1 miljoonaa euroa. Jos summan voittaa tuplattuna, kilahtaa voittajan tilille komeat 28,2 miljoonaa euroa.

Tämän viikonlopun lottopotti on suurin koskaan Suomessa tarjolla ollut loton päävoitto. Lottoa on pelattu Suomessa vuodesta 1971 lähtien.

Vuosikymmenten aikaan loton päävoitto on osunut Etelä-Karjalaan 84 kertaa, kertoo Veikkauksen tiedottaja Pipsa Öhman. Etelä-Kymenlaaksossa näyttää tilastojen perusteella olevan lotto-onnea huomattavasti Pohjois-Kymenlaaksoa enemmän

Eniten lotto-onnea on ollut Lappeenrannssa, jossa on napattu loton pääpotti 43 kertaa. Imatralla on päästy juhlimaan päävoittoa 25 kertaa. Luumäelle loton pääpotti on osunut neljästi, Parikkalaan ja Ruokolahdelle kolmasti sekä Lemille ja Rautjärvelle kertaalleen. Taipalsaari on loton pääpottitilastossa toistaiseksi nollakerhossa.

Pipsa Öhman kertoo, että Veikkaus tilastoi porukkavoitot erillisiksi voitoiksi. Jos esimerkiksi johohkin kuntaan menee päävoitto 10 hengen porukalle, näkyy se tilastoissa kymmenenä lottovoittona. Pelitilastoissa näkyy myös ohikulkijoiden ja lomailijoiden pelaaminen, sillä paikkakunta kirjataan aina sen myyntipaikan mukaan, jossa peli on pelattu. Nettipelissä voitto kirjautuu sille paikkakunnalle, jonka pelaaja on ilmoittanut kotipaikkakunnakseen.

Marjo Latvanen