Rakentaminen ja teollisuus mukavasti plussalla, palvelusektorilla vaikeaa Etelä-Karjalassa

3.2.2016 11:01

Etelä-Karjalan yritysten suhdannetilanne on tällä hetkellä hyvin kaksijakoinen. Näin kommentoi Etelä-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja Mika Peltonen.

Elinkeinoelämän keskusliiton tuoreista Suhdannebarometrin vastauksista ilmenee, että Etelä-Karjalan yritysten odotukset lähikuukausien suhdannekehityksestä ovat varovaisia. Suhdannenäkymien saldoluku oli tammikuussa -15, kun saldoluku oli lokakuussa tehdyssä tiedustelussa -19.

— Teollisuudessa ja rakentamisessa ollaan juuri nyt mukavasti plussan puolella, mutta tulevat kuukaudet ennustavat alamäkeä. Palvelusektorilla ollaan nyt ja lähikuukausina pakkaslukemissa.

Teollisuuden ja rakentamisen suhdannetilanne parani vuoden 2015 syksyn ja alkutalven 2016 aikana. Tammikuussa 2016 tehdyssä tiedustelussa tämänhetkistä tilannetta kuvaava saldoluku oli 12. Viime lokakuisessa tiedustelussa vastaava saldoluku oli -23.

Yksityisten palvelualojen suhdannetilanne heikkeni vuoden 2015 lopussa. Nykyhetken tilannetta kuvaava saldoluku sai tammikuussa 2016 arvon -27, kun viime lokakuussa tilanne oli likimain normaali eli -4.

Kaikilla toimialoilla Etelä-Karjalan yritysten suhdannenäkymät ovat koko maan keskiarvoa varovaisemmat.