Parkkihallin teko puolessavälissä Lappeenrannan Cityllä — työmaan päälle tulee jalankulkutunneli

3.2.2016 6:00
Kuva: Kai Skyttä
Suuri monttu Lappeenrannan Cityllä eli Marian aukiollaalkaa täyttyä.
Suuri monttu Lappeenrannan Cityllä eli Marian aukiollaalkaa täyttyä.

Lappeenrannan Marian aukion alle rakennettavan maanalaisen pysäköintihallin rakennustyöt ovat ehtineet puoliväliin. Parkkihallin nimeksi tulee P-City, paikkahan tunnetaan vanhastaan Citynä.

Rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa. Parhaillaan rakennetaan kaksikerroksisen hallin ylemmän kerroksen valumuotteja. Hallin betonikansi valmistuu toukokuussa ja sen jälkeen kaupunki aloittaa aukion ja Valtakadun päällystystyöt.

— Meidän urakkasopimuksessa lukee, että työn valmistuvat kesäkuun loppuun mennessä, pysäköintihallin rakennuttajana toimivan Williparkin toimitusjohtaja Mikko Hietamies kertoo.

Pysäköintihallin rakennustyöt ovat katkaisseet liikenteen Valtakadulla Marian aukion kohdalla. Lisää liikennekaaosta on luvassa kun Valtakadun ja City-käytävän välissä olevien Koulutalon ja Matkatalon purkaminen alkaa maanantaina.

Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikkumista korttelissa helpotetaan rakentamalla pysäköintihallityömaan päälle katettu silta Kirkkopuistosta City-kortteliin.

— Siihen tehdään kaksi metriä leveä jalankulkutunneli. Sen pitää olla valmis 15. helmikuuta mennessä, pysäköintihallia urakoivat rakennusliike Kreaten työmaapäällikkö Juha Väänänen kertoo.

Lue aiheesta lisää päivän lehdestä tai Etelä-Saimaan mobiilisovelluksesta.

Matti Saarela, Leena Sallinen