Metsä Group teki hyvän tuloksen — yhtiön painopaperituotanto vetelee nyt viimeisiään

3.2.2016 12:21
Kuva: Arttu Muukkonen
Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre tekee Joutsenossa havusellua.
Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre tekee Joutsenossa havusellua.

Metsä Groupin kannattavuus parani viime vuonna. Keskiviikkona tuloksensa julkaissut metsäteollisuuskonserni teki viime vuonna liikevaihtoa 5,0 miljardia euroa, ja liiketulos kertaluonteisten erien kanssa nousi 542 miljoonaan euroon. Liikevaihto pysyi edellisvuoden tasolla, mutta tulos parani lähes 30 prosenttia.

Myös vuoden viimeisellä neljänneksellä tulos parani edellisvuodesta. Sellun toimitusmäärät pysyivät yhtiön mukaan loppuvuodesta vahvoina, mutta havusellun euromääräiset hinnat laskivat hieman edellisneljänneksestä. Kartonkitoimitukset hieman kausiluonteisesti, mutta hintatasot pysyivät vakaana.

Yhtiö aloitti keväällä biotuotetehtaan rakentamisen Äänekoskelle.

— Tämä 1,2 miljardin euron investointi on tärkeä koko Suomen kansantalouden kannalta ja se vahvistaa Metsä Groupin pitkän aikavälin kannattavuutta sekä kilpailukykyä. Biotuotetehtaan rakentaminen on sujunut hyvin ja etenemme määrätietoisesti kohti vuoden 2017 kolmatta neljännestä, jolloin tehdas käynnistyy, pääjohtaja Kari Jordan kertoi tiedotteessa.

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Boardin vuonna 2005 aloitettu rakennemuutos paperiyhtiöstä johtavaksi kartonkiyhtiöksi on nyt yhtiön mukaan saatu valmiiksi. Ruotsin Husumissa sijaitsevan yhtiön viimeisen paperitehtaan muuttaminen taivekartongille on nyt valmistumassa. Uusi taivekartongin tuotantolinja on käyntiinlähtövaiheessa.

— Husumin ja samalla koko Metsä Groupin viimeinen jäljellä ollut painopaperituotanto loppui vuoden 2015 lopussa lähes kokonaisuudessaan.

Muokattu 14.30: Otsikkoa muutettiin  (aiemmin luki "paperinteko on nyt loppunut).

Timo Laitakari