Imatralaisen Osmo's Cosmoksen Karjalaisten laulu -sovitukseen tehty musiikkivideo julkaistaan perjantaina Lappeenrannassa — extraa luvassa myöhemmin

2.2.2016 17:18 | Päivitetty: 3.2.2016 16:32
Kuva: Samuli Kuittinen
Musiikkivideoa kuvattiin myös esimerkiksi Kolilla. Linnalan musiikkiluokkalaisilla oli kunnia päästä mukaan.
Musiikkivideoa kuvattiin myös esimerkiksi Kolilla. Linnalan musiikkiluokkalaisilla oli kunnia päästä mukaan.
Osmo's Cosmos ja Korpipaja Karjalaisten laulun kuvaushommissa.
Ville Soininen (vas) ja Pete Kiisseli vihjailivat elokuussa 2015 pidetyssä Imatra-päivän infossa salaperäisinä, että Imatra-päivänä on luvassa ennennäkemäntöntä yllätysohjelmaa, joka saa hymyn katsojan huulille. Nähdäänköhän tätä videolla?

Imatralaisyhtye Osmo’s Cosmos teki viime vuonna uuden sovituksen Karjalaisten lauluun, ja nyt sovituksen kylkeen kuvattu musiikkivideokin saadaan viimein julki. Video julkaistaan perjantaina 5. helmikuuta Lappeenrannassa elokuvateatteri Nuijamiehessä pidettävässä kutsuvierastilaisuudessa. Sen jälkeen video tulee nettiin, muun muassa YouTubeen.

— Onhan siitä jo kyselty, että milloin sen näkee ja missä, Pete Kiisseli Osmo’s Cosmoksesta kertoo.

Videota on kuvannut joensuulainen Korpipaja. Pieniä pätkiä videoon ovat kuvannut myös Osmo’s Cosmos -yhtyeen miehet itse.

Videota on kuvattu viime kesänä ja syksynä eri puolilla Etelä- ja Pohjois-Karjalaa. Näiden maakuntien maakuntaliitot ovat videon tuottajina. Ohjaaja on Juha Korhonen Korpipajasta.

Pete Kiisseli kertoo, että ennen Karjalaisen lauluun tehdyn sovituksen julkituloa bändiä vähän jännitti.

— Vastaanotto oli kuitenkin positiivinen. Ajattelin, että näinhköhän joku vetää herneet nenään. Vähän hirvitti, mutta ei ole mitään sellaista kuulunut. Vähän kieli poskella on saanut tätä tehdä ja olla rempseä, kuten Karjalassa ollaan. Sen on saanut huomata, Kiisseli iloitsee.

Hän paljastaa, että tulossa on myös muuta hauskaa. Osmothan tanssivat kansantanssia Imatra-päivänä Imatran kävelykatu Koskenpartaalla.

— Siitä on tulossa oma juttunsa, jota ei ihan vielä julkaista, Kiisseli vihjaa.

Muokattu 3.2. kello 15.55: Nuijamiehen tilaisuus on ainoastaan kutsuvieraille. Video tulee nettiin julkistustilaisuuden jälkeen.

Anniina Meuronen