Pääkallokeli ottaa päähän Lappeenrannan keskustassa, mutta liukkainta on kylillä

1.2.2016 23:22
Kuva: Jaana Siljander
Lukijan kuvaViikonloppuna oli todella haasteellista kävellä Kimpisen alueella ilman nastakenkiä, koirakin lipesi pari kertaa, kirjoittaa Jaana Siljander, joka lähetti kuvan Kimpisenkadun ja Neulasepänkadun risteyksestä.
Viikonloppuna oli todella haasteellista kävellä Kimpisen alueella ilman nastakenkiä, koirakin lipesi pari kertaa, kirjoittaa Jaana Siljander, joka lähetti kuvan Kimpisenkadun ja Neulasepänkadun risteyksestä.

Kun ei voitu aurata sitä loskaa pois ajoissa, parahtaa nimimerkki Perä edellä puuhun ja pitkälle Etelä-Saimaan verkkosivuilla. Kysely Lappeenrannan liukkaimmista paikoista on toistaiseksi tuottanut enemmän sapekkaita kommentteja kuin tietoa tai kuvia kohteista.

— Nyt joudutaan raapimaan jäätyneitä tienpintoja, jatkaa Perä edellä puuhun ja pitkälle.

— Myös jalankulkutiet ovat kuin perunapeltoja. Eikö suojasäällä olisi voinut ajaa niitä tasaiseksi ja sitten päälle hiekkaa, kysyy myös Liukasteleva jalankulkija.

Hän perää lisää porukkaa töihin.

— Kauppakadulla on taas auto valotolpassa, toteaa nimimerkki Urista.

— Viikonloppuna Helsingissä ja Vantaalla ei ollut mikään tie tai jalkakäytävä jäinen niinkuin täällä, nimimerkki Laiska kunnossapito tietää kertoa.

Monessa kommentissa siunaillaan säästöjä teiden ja katujen hoidossa — tällä kelillä!

— Hoidan tällä hetkellä aivotärähdyksen saanutta lastani, kertoo nimimerkki Huolestunut, joka asuu Lappeenrannan haja-asutusalueella.

Hänen mukaansa siellä ei ole liiemmin hiekka-autoja näkynyt.

— Kaikkein liukkainta on siellä, missä on ollut vain vähän liikennettä ja peiliksi jäätyneen tien pinnalle on satanut sentti irtonaista pakkaslunta, kertoo Luistelija ja mainitsee esimerkkinä Taipalsaaren pikkutiet.

Nimimerkki pääkallokeli perää suolaa teille kun on suolaamisen paikka.

— Ostakaa liukuesteet ja lopettakaa vinkuminen, toteaa Ripa.

Leena Sallinen