Teatterin isokin puoli täyttyi stand upin ystävistä, liput myytiin loppuun muutamassa tunnissa

31.1.2016 17:29
Kuva: Arttu Muukkonen
Lavalla hauskuuttamassa Iikka Kivi.
Lavalla hauskuuttamassa Iikka Kivi.

Sikahauska-festivaalin järjestäjät päättivät myöhään perjantai-iltana vaihtaa kaupunginteatterin pienelle puolelle tarkoitetun keikan isolle puolelle. Vaihto tuli mahdolliseksi, kun teatterin Kolmen pennin ooppera oli jouduttu perumaan sairaustapauksen vuoksi. Kolmen Naurun tasapainon voittajan keikka oli myyty loppuun puolisentoista viikkoa aiemmin, ja moni jäi harmikseen ilman lippua.

Siirto kannatti, sillä isokin puoli myytiin muutamassa tunnissa loppuun. Jo myytyjen 160 lipun lisäksi lauantai-iltapäivänä lippuja meni kaupaksi 250 kappaletta, vaikka tilaisuutta ei ehditty mainostamaan kuin sosiaalisessa mediassa, myös Etelä-Saimaan nettilehdessä ollut uutinen levitti tietoa myyntiin tulleista lipuista.

Kaikki kolme Naurun tasapainon voittajaa veti keikkansa hyvin, mutta ylivoimainen yleisön suosikki oli lappeenrantalaislähtöinen Matti Patronen, joka ulvotutti yleisöä rakastettavilla jutuillaan.

Sikahauska-festivaalilla ei tänä vuonna ollut suomalaisen stand upin suuria nimiä, mutta kuumia nimiä festivaalilla nähtiin: Patrosen lisäksi Ali Jahangiri näytti taitonsa. Häntä voi hyvällä syyllä tituleerata suomalaisen stand upin kuumimmaksi nimeksi tällä hetkellä.

Liisa Kukkola