Lappeenrantalaislähtöisen Aura Sallan työpäivät Kataisen EU-kabinetissa ovat kymmentuntisia – päälle tulevat raporttien lukemiset viikonloppuisin

31.1.2016 22:07 | Päivitetty: 1.2.2016 10:16
Kuva: Marleena Liikkanen
Aura Salla kävi Lappeenrannassa viime viikolla kertomassa EU-rahoituskuvioista.
Aura Salla kävi Lappeenrannassa viime viikolla kertomassa EU-rahoituskuvioista.

Aura Salla on unelmatyössään komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen EU-kabinetissa. Työ EU-virkamiehenä kiinnosti häntä jo yliopistossa, kun hän opiskeli muun muassa Euroopan unionin tutkimusta. Opiskeluvaihdossakin hän oli EU-rahoitteisessa Erasmus-ohjelmassa. Salla halusi opiskella Euroopan unioni talous- ja ulkosuhdepolitiikkaa Leipzigin yliopistossa Saksassa. Se on sama yliopisto, jossa hänen suuri idolinsa Angela Merkel oli aikoinaan opiskellut.

Työ Kataisen kabinetissa vie häntä ympäri Eurooppaa mutta myös monta tuntia päivästä.

— Työaika on 9–19, mutta viikonloppuisin luen usein raportteja ja tutkimuksia, joita esittelen Kataiselle. Työtunteja ei lasketa, koska tämä on enemmänkin elämäntapa, Salla sanoo.

Kimpisen koulusta 2003 ylioppilaaksi valmistunut Salla on aikaansaava myös yksityiselämässään. Hän käy juoksemassa viisi kertaa viikossa ja lisäksi salilla pari kertaa viikossa. Liikunnan lisäksi hän lukee varsinkin elämäkertoja sekä rentoutuu työpäivän päätteeksi Netflixin sarjojen parissa.

Viime viikolla Salla oli kotikaupunkinsa yliopistossa kertomassa uudesta EU-rahoituksesta, johon myös eteläkarjalaiset yritykset voivat hakea.

— Suomalaiset ovat kovin vaatimattomia eivätkä hae EU-rahoitusta. ESIR-rahoitusta voivat hakea myös riskialttiit ja sellaiset hankkeet, jotka eivät ole vielä täysin valmiita, Salla sanoo.

Lue aiheesta lisää maanantain lehdestä tai digilehdestä.