Lari Lehtonen ja muut lauantain SM-mitalistimiehet asettuivat ponnekkaasti Imatran SM-hiihtojen järjestäjien tueksi

30.1.2016 14:32 | Päivitetty: 30.1.2016 15:32

Lari Lehtonen puolusti voimakkaasti Imatran SM-hiihtojen järjestäjiä miesten 15 kilometrin kisan jälkeen. Lehtosta jäi harmittamaan kritiikki, jota perjantaisten SM-sprinttien latu sai osakseen.

Sprinttireittiä moitittiin liian vaativaksi SM-tasolle, osin koska se repi kansainvälisen ja kansallisen tason hiihtäjien välille suuret erot.

— Mielestäni on vain hienoa, että tällaisille paikkakunnille saadaan tällaiset puitteet ja radat tehtyä. Rata on kaikille sama, kun kilpaa hiihdetään. Sillä ei ole merkitystä onko siinä mäkiä vai ei, Lehtonen aloitti.

Lehtonen sai välittömästi tukea Matti Heikkiseltä.

— Jos arvokisoissa meinaa pärjätä, ei kannata koskaan valittaa että on liian rankka latu. Jos haluamme kansainvälistä menestystä lajissa kuin lajissa, meidän on urheiltava entistä kovempaa, entistä kovemmissa olosuhteissa ja entistä enemmän, Heikkinen totesi.

Perttu Hyvärinen jatkoi konkarien aloittamaa linjaa.

— Missään nimessä ei pidä alkaa kaunistella maajoukkuehiihtäjien ja muiden eroa.

Lehtonen muistutti, että Imatran SM-hiihdot ovat ylipäänsä Imatran ja imatralaisen talkooväen ponnistuksen tulosta.

— Moni ei ymmärrä sitä panostusta, mitä nämä ihmiset omaa aikaa käyttäen antavat. Sprinttiradalla ei ollut kuin yksi vähän liian vauhdikas mutka yhden sähkötolpan takia, se on aika pientä tämän kokonaisuuden kannalta, Lehtonen totesi.

Anssi Silvennoinen