Sam Lofquist somettaa vapaasti – ”Yritän pitää sisällön positiivisena”

29.1.2016 4:00
Kuva: MIKA STRANDÉN
Vettä hörppivä SaiPan Sam Lofquist kertoo jääkiekkoilijan elämästään Twitterissä ja Instagramissa.
Vettä hörppivä SaiPan Sam Lofquist kertoo jääkiekkoilijan elämästään Twitterissä ja Instagramissa.

SaiPan puolustaja Sam Lofquist liikkuu sulavasti myös sosiaalisessa mediassa.

Vaalea liinatukka nimitettiin ennen kauden alkua sputnikpaitojen someliiga-pelaajaksi jääkiekkoliigassa. Yhdysvaltalaiselle annettiin melko vapaat kädet jakaa haluamaansa sisältöä.

— Periaatteessa he sanoivat, että lähetä mitä haluat lähettää, ja laita sinne mieluummin enemmän tavaraa kuin liian vähän. Minulle ei annettu niinkään sääntöjä, ennemmin muutamia vinkkejä, kuinka seuraajamäärää voisi kasvattaa, Lofquist kertoo.

Hänen sosiaalisessa mediassa jakamansa sisältö käsittelee pääasiassa SaiPaa ja omaa elämää muutenkin jääkiekon ympärillä.

— Laitan sinne myös joitain juttuja normaalista päivittäisestä elämästäni ja kokemuksistani. Yritän pitää sisällön positiivisena.

Suuri yleisö voi seurata urheilija-Lofquistiä pääasiassa Twitterissä ja Instagramissa. Facebookin hän pitää yksityisenä.

— Käytän sitä lähinnä ammatillisissa yhteyksissä.

Mikroblogipalvelu Twitterissä Lofquistilla oli torstaina 2 279 ja kuvanjakopalvelu Instagramissa 1 969 seuraajaa.

Niistä suositummassa eli Twitterissä hän sijoittuu someliiga-pelaajien joukossa puolenvälin paikkeille.

Eniten seuraajia on Tapparan Alexander Bonsaksenilla (4 892), HIFK:n Juuso Puustisella (4 794) ja KooKoon Ari Vallinilla (4 315).

Toisessa ääripäässä Pelicansin Henri Heinolla on vain 70 seuraajaa, mutta hän ei ole myöskään twiitannut vielä kertaakaan.

— En ole aivan varma, miksi he valitsivat minut. Ehkä sen takia, että olen enemmän sosiaalisessa mediassa kuin useimmat muut. Toivottavasti ihmiset nauttivat sen sisällön jakamisesta, mitä laitan sinne, Lofquist pohtii.

Teemu Selänteen twiittien ympärillä on myllertänyt viime päivinä kova kohu. Englantia äidinkielenään puhuva Lofquist kertoo olevansa asiasta tietoinen.

— Vaikea sitä on pelkällä Google translatorilla seurata, joten en oikein voi kommentoida.

Kalle Sipiläinen