Joutsenolainen Premekon on metallituotteiden erikoisosaaja

29.1.2016 7:41
Kuva: Mika Strandén
Premekonin toimitusjohtaja Mikko Pölkki kertoo, että tasaisesti kasvava yhtiö aikoo pysyä jatkossakin Joutsenossa.
Premekonin toimitusjohtaja Mikko Pölkki kertoo, että tasaisesti kasvava yhtiö aikoo pysyä jatkossakin Joutsenossa.

Joutsenolainen Premekon viittaa kintaalla puheille talouden nihkeydestä. Teollisuuden hoitotasoja, porrastorneja sekä muita teräsrakenteita suunnitteleva ja valmistava yhtiö kasvaa tasaisesti ja palkkaa uusia työntekijöitä.

— Haemme parhaillaan niin metallimiehiä tuotannon puolelle kuin toimihenkilöitä suunnitteluun ja markkinointiin, toimitusjohtaja Mikko Pölkki kertoo.

Tällä hetkellä yhtiö työllistää 75 henkilöä, joista noin 50 työskentelee tuotannossa ja 25 toimihenkilöpuolella.

Premekonin menestyksen taustalla on määrätietoinen kehitys- ja myyntityö. Toimitusjohtaja Pölkki kertoo, että automaatioon ja suunnitteluun on panostettu rajusti. Maailman talouden synkkänä vuonna 2008 aloitettu uusien asiakkuuksien etsintä on tuottanut tulosta. Asiakkaina on suuria teollisuusyrityksiä ja teollisuuden laitevalmistajia, ja tuotteita on viety 25 maahan.

Yhtiöllä on 6 500 neliön toimisto- ja tuotantotilat Joutsenon Puusepäntiellä. Yläkerrassa tuotteet suunnitellaan 3D-mallinnuksella, ja tuotantohallissa tapahtuu valmistus. Perinteisen käsityönä tapahtuvan hitsauksen rinnalla on laserleikkauslaite.

Premekonin markkina-aluetta on koko maailma. Se asettaa omat haasteensa, sillä joka maassa on tuotteille omat turvallisuus- ja laatuvaatimuksensa. Lisäksi eri laitoksissa voi olla vielä omia vaatimuksiaan.

— Kun toimitimme Aasiaan yhden tilauksen, meidän piti ottaa huomioon fengshui. Siitäkin opittiin uutta, Pölkki kertoo.

Heikki Sopanen