Imatra sai toisen sähköautojen latauspisteen, ABC:lta löytyy toinen

29.1.2016 19:58
Kuva: Tiina Räikkönen
Tolppa sijaitsee Tainionkoskentien vieressä.
Tolppa sijaitsee Tainionkoskentien vieressä.

Imatralle Imatrankoskelle on saatu uusi sähköautojen latauspiste. Se sijaitsee Tainionkoskentien varressa, Mc Donaldsia vastapäätä.

Latauspiste otettiin käyttöön torstaina. Siinä on mahdollista ladata samaan aikaan kahta autoa. Lataaminen on mahdollista kahdella eri tavalla. Voi joko rekisteröityä asiakkaaksi virta.fi -palvelussa, jonka jälkeen latauspisteellä tinnistautuminen onnistuu Virtapiste-mobiilisovelluksen, tekstiviestin RFID-tunnisteella varustetun avaimenperän tai latauskortin avulla. Ilman asiakkuutta latauspisteellä voi tunnistautua pankki- tai luottokortin avulla.

Imatran seudun sähkön energiapalveluiden liiketoimintapäällikkö Jussi Selenius kertoo, että alkuun sähköauton lataaminen latauspisteessä on maksutonta. Ainoastaan rekisteröitymisestä ja tunnistautumisesta tulee asiakkaalle pieni kulu.

-En itse asiassa tiedä vielä, että onko sitä kukaan käyttänyt, hän toteaa perjantaina iltapäivällä.

Aikaisemmin Imatralla oli sähköautojen latauspiste ainoastaan ABC:lla. Selenius sanoo, että toistaiseksi suunnitelmissa ei ole tehdä Imatralle lisää sähköautojen latauspisteitä. Mahdollista niiden tekeminen kyllä on.

Kaikki Suomen sähköautojen latauspisteet voi katsoa virta.fi -palvelusta.

 

Anniina Meuronen