Eksotesta lähti rekallinen sairaalatarvikkeita Puolaan munkkiluostariin

29.1.2016 16:19

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) vanhoja sairaalatarvikkeita on kunnostettu avustustyöhön. Tammikuun puolivälissä rekka vei niitä Puolaan munkkiluostariin välitettäväksi eteenpäin. Rekan kyydissä oli sairaalasänkyjä, rollaattoreita, pyörätuoleja ja kainalosauvoja.

Tiedotteen mukaan lahjoituksen taustalla on Eksoten Työpaja Parkin henkilöstön idea kierrättää sairaalatarvikkeita, jotka muutoin päätyisivät jätteeksi. Eksoten kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat ja ohjaajat pesivät ja kokosivat lahjoitettavia sänkyjä Taipalsaarella kahtena päivänä.

Puolasta tuli rekka hakemaan tavarat Pyhän Serafim Sarovilaisen munkkiluostariin. Luostari vastasi kuljetuksista, kustannuksista ja avustustarvikkeiden jakamisesta eteenpäin.

Eksoten tiedotteen mukaan toimintaa voitaisiin laajentaa. Se toisi Eksoten varastoihin lisää tilaa ja kuntouttavaan työtoimintaan paikkoja.

— Tavaroita on mahdollista korjata eri työpajoilla, metalliosia esimerkiksi Joutsenon Pajalla ja Työpaja Parkissa muun muassa rollaattoreiden viallisia jarruja, tiedotteessa todetaan.

Sairaalatarvikkeista on pulaa Venäjällä, Puolassa ja Baltian maissa, ja avustusjärjestöt ottaisivat mielellään kierrätystavaraa vastaan.

Leena Sallinen