Tältä näyttävät elokuvan Tatu ja Patu

28.1.2016 15:32
Antti Holma ja Riku Nieminen esittävät Outolan veljeksiä Tatua ja Patua.
Antti Holma ja Riku Nieminen esittävät Outolan veljeksiä Tatua ja Patua.

Super-suositut lastenkirjahahmot Tatu ja Patu siirtyvät ensimmäistä kertaa valkokankaille. Elokuvan nimihenkilöitä esittävät Suomen eturivin komediatähtiin lukeutuvat näyttelijät Antti Holma ja Riku Nieminen.

Elokuvaa Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! kuvataan parhaillaan, ja se saa ensi-iltansa loppuvuodesta. Elokuvan ohjaa Rike Jokela.

Outolan poikien 9-vuotiasta ystävää Veeraa näyttelee Eedit Patrakka. Aikuisrooleissa nähdään Sulevi Peltola, Pirjo Lonka, Mari Lehtonen, Ville Myllyrinne ja Tommi Korpela.

Elokuvan käsikirjoituksesta vastaa toinen alkuperäisen kirjasarjan tekijöistä, Aino Havukainen.

Elokuva sijoittuu jouluiseen Helsinkiin. Veljekset Tatu ja Patu matkustavat junalla Outolasta pääkaupunkiin tapaamaan 9-vuotiasta ystäväänsä Veeraa. Kun Veera myöhästyy jouluruuhkien vuoksi rautatieasemalta, veljekset suuntaavat omin neuvoin suureen kaupunkiin.

Tatun ja Patun seikkailuja on julkaistu tähän mennessä jo 17 kirjassa. Kirjat ovat kirjoittaneet ja kuvittaneet aviopari Aino Havukainen ja Sami Toivonen. Kirjoja on myyty Suomessa jo yli 900 000 kappaletta, ja niiden oikeudet on myyty 21 maahan.

Kaisa Juntunen