Poliisiylijohtaja Kolehmainen: Venäjän kanssa tehtävää operatiivista yhteistyötä syvennetään

28.1.2016 20:02
Kuva: MIKA STRANDÉN
Rikollisuus ei tunne rajoja. Sen vuoksi Suomen ja Venäjän poliisit aikovat tiivistää yhteistyötään muun muassa huumausaineisiin liittyvän rikollisuuden alalla.
Rikollisuus ei tunne rajoja. Sen vuoksi Suomen ja Venäjän poliisit aikovat tiivistää yhteistyötään muun muassa huumausaineisiin liittyvän rikollisuuden alalla.

— Rajat ylittävä rikollisuus ei tunne rajoja, eikä poliittisia suhdanteita, joten operatiivista yhteistyötä Venäjän kanssa tulee edistää käytännön toimijoiden tasolla, toteaa poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Hän on parhaillaan kaksipäiväisellä vierailulla Moskovassa.

Kolehmaisen ja Venäjän huumehallintoviraston johtajan Viktor Ivanonin tapaamisessa allekirjoitettiin yhteisymmärryspöytäkirja yhteistyöstä koulutuksessa ja henkilökunnan kehittämisessä huumausaineiden, psykotrooppisten aineiden ja niiden lähtöaineiden valvonnan alalla.

Lisäksi tapaamisessa keskusteltiin yhä enemmän tietoverkkoja hyödyntävän huumausainerikollisuuden tuomista haasteista ja maahanmuuttovirtojen vaikutuksista huumausainerikollisuuteen.

Poliisiylijohtaja tapasi myös Venäjän turvallisuuspalvelun varajohtajan kenraali Sergej Smirnovin. Käytyjen keskusteluiden pääaiheena olivat laittomaan maahanmuuttoon liittyvät kysymykset. Laittoman maahantulon järjestämiseen liittyvän rikollisuuden torjunta nähtiin alueena, jossa operatiivista yhteistyötä tulee tiivistää.

— Lainvalvontaviranomaisten tulee yhdessä nähdä laittoman maahanmuuton koko kuva aina lähtömaista kohdemaihin saakka, jotta sen torjuntaan päästään tehokkaasti pureutumaan, toteaa Kolehmainen.

Marja Luumi