Jättikoulun liikenne huolestutti länsialueen asukasillassa: ”Aamuruuhkaan ei uskaltaisi lapsia jalan laittaa”

28.1.2016 23:14 | Päivitetty: 28.1.2016 23:19
Kuva: Otto Ponto
Asukasillan osanottajille esiteltiin länsialueen palveluverkon uudistusehdotuksia, joista koulu- ja päiväkotiverkon remontti on keskeinen.
Asukasillan osanottajille esiteltiin länsialueen palveluverkon uudistusehdotuksia, joista koulu- ja päiväkotiverkon remontti on keskeinen.

Suunnitelmat Lappeenrannan länsialueen uudesta jättikoulusta saivat asukasillan osanottajat ennakoimaan liikennesumppua. Myös koulumatkan piteneminen huolestutti.

— Ensimmäinen ajatus oli, että koulumatkat pitenevät, kun pienet koulut lakkaavat. Linnuntietä kouluun voi olla se kilometri, mutta todellisuudessa jotain ihan muuta, Taija Myyrä ja länsialueen asukasyhdistyksen puheenjohtaja Eija Hirvonen toivat esiin ennen tilaisuutta.

Asukasilta pidettiin torstai-iltana Sammonlahden koululla. Kaupungin virkamiehet esittelivät siellä suunnitelmia alueen palveluverkon uudistamisesta.

Esityksen mukaan länsialueen peruskoululaiset keskitettäisiin kahteen suureen kouluun. Keskittyneimmässä mallissa Sammonlahden kouluun tulisi 1 300 peruskoululaisen ja päiväkotilapsen keskittymä.

Koulutoimenjohtaja Tuija Willberg kertoi, että 80 prosentilla koululaisista koulumatka jää alle kahteen kilometriin. Saattoliikenteen arvioidaan kuitenkin kasvavan.

— Jo nyt aamuruuhkaan on vaikea päästä. Ei lapsia sinne uskaltaisi jalan pistää, Myyrä ja Hirvonen pohtivat.

Kalevi Ikonen muisteli, miten 1960-luvullakin alueella oli vain yksi koulu ja haastoi vanhempia uuteen ajatteluun.

— Pitääkö lapsia kuskata joka paikkaan? Eikö voi kävellä, Ikonen kysyi.

Lue lisää huomisesta Etelä-Saimaasta tai Etelä-Saimaan mobiilisovelluksesta.

Seija Hackman, Leena Sallinen