Ville Hämäläinen löi SaiPan voitolle alkutahdit Lahdessa, Chad Rau hätyyttelee Vladimir Machuldaa

27.1.2016 20:59
Kuva: kai skyttä
Ville Hämäläinen on tärkeä osa SaiPan alivoimapeliä, joka on ollut jääkiekkoliigan parasta marraskuun jälkeen.
Ville Hämäläinen on tärkeä osa SaiPan alivoimapeliä, joka on ollut jääkiekkoliigan parasta marraskuun jälkeen.

SaiPa palautti Pelicansin maalivahti Janne Juvosen takaisin kuolevaisten sarjaan jääkiekkoliigassa. Tiistaina Juvonen oli jumaltilassa ja huhki 46 torjuntaa, kun Pelicans kaatoi SaiPan Lappeenrannassa. Nyt lopputulos oli toinen, kun SaiPa haki kolme sarjapistettä Lahdesta lukemin 4—1 (0—0, 2—1, 2—0).

Juvonen oli toki edelleen Pelicansin parhaimmistoa 34 torjunnallaan. SaiPan Jani Nieminen merkkautti voiton 19 torjunnalla.

Chad Rau teki SaiPalle kauden 23. maalinsa ja Ville Hämäläinen ensimmäisensä. Hämäläinen oli ehtinyt laukoa tällä kaudella 44 kertaa ennen kuin kiekko löysi verkkoon.

Kim Strömberg sivalsi lappeenrantalaiset 2—1-johtoon vain 56 sekuntia ennen toisen erän päättymistä. SaiPan neljännen maalin teki kultakypärä David McIntyre vahvalla yksilösuorituksella.

Rau hiipii tasaista tahtia kohti Vladimir Machuldalla olevaa yhden kauden seuraennätystä. Machulda teki 29 maalia kaudella 2000—2001. Raulla ja SaiPalla on vielä 16 runkosarjaottelua pelaamatta tällä kaudella.

SaiPa päästi Pelicansin johtoon itselleen harvinaisella tavalla, kun Juha Leimu onnistui ylivoimalla. Leimun osuma oli vasta toinen maali 12 otteluun, jonka SaiPa päästi alivoimaa pelatessaan.

SaiPan verkkoon tehtiin 20 ylivoimamaalia kauden 18 ensimmäisessä ottelussa, seuraavissa 26 ottelussa on tehty seitsemän.

Anssi Silvennoinen