Olisiko sinusta laskuvarjojääkäriksi? Testaa läpäisisitkö fyysiset testit

27.1.2016 14:18
Kuva: Lumikki Haaja
Utin jääkärirykmentti järjestää valintakokeet laskuvarjojääkärikoulutukseen hakeutuneille 25.—30. tammikuuta. Kuvassa kokelaat suorittavat fyysisten testien hiihtotestiä sotilassuksilla.
Utin jääkärirykmentti järjestää valintakokeet laskuvarjojääkärikoulutukseen hakeutuneille 25.—30. tammikuuta. Kuvassa kokelaat suorittavat fyysisten testien hiihtotestiä sotilassuksilla.
Kokelaat valmistautuvat uintitestiin.
Kouvolalainen suunnistaja Miika Irtola, 19, hiihtotestissä.
Joonas Helske suorittaa fyysisten testien 200 metrin uintia.
Reppujuoksussa kannetaan 10 kiloa painavaa reppua selässä.
Reppujuoksussa alkaa helposti askel painaa.
Reppujuoksussa juostaan viisi kilometriä kymmenen kilon reppu selässä.

Utin jääkärirykmentti järjestää valintakokeet laskuvarjojääkärikoulutukseen hakeutuneille 25.—30. tammikuuta. Hakuaika koulutukseen päättyi 6. joulukuuta.

Valintakokeiden tarkoituksena on testata hakijoiden fyysiset ja psyykkiset edellytykset läpäistä vaativa erikoisjoukkokoulutus.

Valintakokeen fyysiseen testiin kuuluu lihaskuntotesti, koordinaatiotesti, reppujuoksu, sukellus- ja uinti testi sekä hiihtotesti sotilassuksilla.

Lihaskuntotestissä tehdään jokaista liikettä minuutin ajan ja lasketaan toistomäärä.

Lihaskuntotestiin kuuluu: Vatsalihasliike, etunojapunnerrus, selkälihasliike, koukistajaliike ja vauhditon pituushyppy. Katso pisteytystaulukko täältä.

Koordinaatiotestissä tehdään kymmenen suoritusta, joihin kuuluu viivajuoksu ja kehonhallintaliike. Suoritus hylätään mikäli aika on yli yksi minuuttia ja 45 sekuntia.

Reppujuoksussa juostaan viisi kilometriä kymmenen kiloa painava reppu selässä. Viimeiseltä kolmelta kilometriltä otetaan aikaa. Suoritus on hylätty mikäli aika on yli 14 minuuttia ja 30 sekuntia. Katso tarkempi pisteytys täältä.

Sukellus- ja uintitestissä pitää hypätä viiden metrin korkeudesta, uida 200 metriä alle 4 minuuttia ja 45 sekuntia ja sukeltaa kaksi esinettä neljän metrin syvyydestä.

Hiihtotestissä hiihdetään sotilassuksilla 10 kilometriä, joista viimeiseltä viideltä kilometriltä otetaan aika. Sää ja keli otetaan huomioon pisteytyksessä.

Kaikki lajit suoritetaan peräjälkeen. Jokainen osalaji on läpäistävä hyväksytysti ja saatava vähintään 29—32 pistettä, jotta voi päästä jatkoon.

Katso fyysisten testien suoritusohjeet täältä.

Elina Iiskola