Catzilla voitokas kenraaliharjoitus ennen sunnuntain huippuottelua

27.1.2016 20:27
Kuva: Mika Strandén
Catz on voittanut 17 ottelua peräkkäin kotimaassa ja kaikki kolme otteluaan Latvia—Viro-liigassa.
Catz on voittanut 17 ottelua peräkkäin kotimaassa ja kaikki kolme otteluaan Latvia—Viro-liigassa.

Naisten korisliigan kärjessä porskuttava Catz Lappeenranta vaikuttaa olevan valmis latvialaisen huippujoukkueen TTT Rigan kohtaamiseen. Catz haki keskiviikkona voiton Espoosta, kun Tapiolan Honka kaatui pistein 86—61 (36—24).

Lappeenrantalaisten Elena Reshetko (19/11) ja Chandra Harris (17/12) hallitsivat korinalustoja ja heittivät kaikki 16 onnistunutta pelitilannekoriaan kaaren sisältä.

Chandrea Jones (18/3/3) ja Meriem Eerikinharju (11/4) olivat myös vahvoja Hongan kaadossa. Lisäksi Marianne Kalin otti seitsemän levypalloa ja Jennifer Schlott tarjoili viisi koriin johtanutta syöttöä.

Kuluvalla kaudella Catzilla on toiseksi vähiten kolmen pisteen heittoyrityksiä koko sarjassa, 18,65 ottelua kohden. Honkaa vastaan Catz upotti viisi kolmosta 19 yrityksestään.

Catzin kausi jatkuu sunnuntaina, kun Latvia—Viro-liigan kärkiottelu pelataan Lappeenrannassa.

Suomen mestarin vieraaksi saapuva TTT Riga eteni tällä kaudella Eurocupissa 16 parhaan joukkoon ja on Latvia—Viro-liigan hallitseva mestari.

TTT Riga avasi oman urakkansa Latvia—Viro-liigassa lauantaina, kun se jauhoi Tallinnan yliopiston joukkueen pistein 122—43.

Anssi Silvennoinen