Rupla halpenee, kateus kasvaa — suomalaisten ostosmatkailu Viipuriin puhuttaa

26.1.2016 19:11
Kuva: Otto Ponto
Myyjä Irina Kazarinova ja paikallinen asiakas Aleksandr Zaharov viipurilaisessa Vimos-rautakaupassa.
Myyjä Irina Kazarinova ja paikallinen asiakas Aleksandr Zaharov viipurilaisessa Vimos-rautakaupassa.

Uutinen suomalaisten ostosmatkailusta Viipurin rautakauppoihin kirvoitti keskustelun kateudesta Etelä-Saimaan verkkosivuilla.

— No nyt sit alkaa kateelliset Suomessa vinkuu kun joku ostaa halvemmalla, kirjoittaa Köyhä karjalainen.

— Heti iskee kateus, jos joku saa Viipurista hakemalla jotkut kaakelit vähän halvemmalla, toteaa myös nimimerkki Tervetuloa paratiisiin.

— Ainahan näitä peräkammaripoikia on ollut ostoksilla Venäjällä milloin minkäkin tavaran perässä! Ei hitto, viimeksi olen kade venäläisen rautakaupan tuotteille, kirjoittaa nimimerkki Just joo.

Reissu Lasse kertoo käyneensä ostamassa 65 litraa bensaa 28 eurolla.

— Välittömästi 20 tunnin aikaraja kaikille ostoksille! Loppuu se veronkierto ja halvalla ostaminen naapuriltakin kun saadaan lait voimaan, kirjoittaa Martta Rouva.

T.Tarkka epäilee, että Suomesta loppuvat kohtapuoliin kaupat ja kauppiaat kun ostetaan melkein kaikki netistä ja ulkomailta.

— Aika pientähän tämä on suhteessa siihen mitä voisi olla. Nyky-Venäjälle eivät suomalaiset tule sankoin joukoin lähtemään, vaikka olisi kuinka halpaa tavaraa tarjolla, toppuuttelee Potentiaali..

Timo toivoo, että Suomen tulli on tarkkana tuomisien suhteen.

— Onko jutussa haastateltu remonttimies varma, että remonttia varten ostetut sähkölaitteet on hyväksytty Euroopan unionin alueella käytettäviksi, kysyy Jorma.

Uuno muistelee, miten ennen käytiin ostamassa Ruotsista voita.

— 

Leena Sallinen