Myös Taavetin rautatieasema on myynnissä

26.1.2016 17:24 | Päivitetty: 26.1.2016 17:38

Taavetin rautatieasema on myynnissä. Senaatti-kiinteistöt kauppaa sitä Huutokaupat.com-sivustolla, jolla on myynnissä myös Luumäen rautatieasema.

Taavetin vuonna 1905 rakennettu asemarakennus on 230 neliön suuruinen. Sitä kaupataan 700 neliön tontilla.

Myynti-ilmoituksen mukaan rakennus on huonokuntoinen. Se on ollut kylmillään, ja katto on vuotanut.

Taavetin asemasta on toistaiseksi tehty kuusi tarjousta. Korkein tarjous on 6 500 euroa. Tarjousten tekoaika päättyy sivuston mukaan 15. helmikuuta tai kolme minuuttia viimeisen hyväksytyn tarjouksen jälkeen.

Luumäen asema on Taavetista itään Jurvalan kylän kohdalla. Sekin on huonokuntoinen. Toistaiseksi Luumäen asemasta on tehty yksi 6 700 euron tarjous.

Senaatti-kiinteistöillä on Huutokauppa.com -sivustolla myynnissä Etelä-Karjalasta lisäksi Lappeenrannan Simolan vuonna 1878 rakennettu asemarakennus, joka on hyväkuntoinen, sekä Joutsenon Rauhanrautatieasema-alue, jonka 1930-luvulla rakennetut rakennukset ovat olleet kylmillään vuosikausia ja ränsistyneet.

Senaatti-kiinteistöjen omistamia rautatieasemia on myytävänä myös muualla Suomessa. Komein niistä on Punkaharjun asema, jonka on myynti-ilmoituksen mukaan tyydyttäväkuntoinen. Huutokauppa.com -sivustolla Punkaharjun aseman ja oheisrakennusten lähtöhinta on 28 000 euroa.

Leena Sallinen