Kuutostiellä kuolonkolarin ajaneelle puolalaiselle rekkakuskille sakkoja kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

26.1.2016 11:47
Kuva: Jussi Lopperi
Talvikelissä pöllyävä lumi haittaa näkyvyyttä ja jää liukastaa tiet. Kuvan autot eivät liity onnettomuuteen.
Talvikelissä pöllyävä lumi haittaa näkyvyyttä ja jää liukastaa tiet. Kuvan autot eivät liity onnettomuuteen.

Keltin kuolonkolarin Kouvolassa ajanut puolalainen rekankuljettaja sai Kymenlaakson käräjäoikeudessa sakkotuomion liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Tuomio oli kaikkiaan 60 päiväsakkoa, joka miehen tuloilla olisi merkinnyt 360 euroa. Tuomiosta kuitenkin vähennettiin vapaudenmenetyksen osuus, jolloin maksettavaa jäi 15 päiväsakkoa. Kuljettaja oli vangittuna 15 päivää.

Onnettomuus sattui 12. tammikuuta Kuutostiellä Keltinsillasta hieman Lahden suuntaan. Puolalaismies oli ajamassa Joutsenon suunnasta kohti Helsinkiä, kun rekan perävaunu lähti liukuun ja osui vastaan tulleeseen henkilöautoon. Auton noin 70-vuotias mieskuljettaja kuoli.

Oikeus piti uskottavana miehen kertomusta, jonka mukaan hän ei ollut muun muassa pöllyävän lumen vuoksi ajoissa huomannut risteystä. Kiistaa käytiin siitä, oliko hän jarruttanut vai ei. Rekan ABS-jarrut olivat rikki. Kuljettaja väitti niiden lakanneen yhtäkkiä toimimasta onnettomuustilanteessa, mutta oikeus ei pitänyt tätä mahdollisena.

Kimmo Puhakka