Halpa rupla vetää suomalaisia Viipuriin rautakauppaostoksille

26.1.2016 6:11
Kuva: Otto Ponto
Yksi suomalaistenkin suosimista Viipurin rautakaupoista on Pietariin johtavan tien varrella sijaitseva Stroim vash dom -myymälä.
Yksi suomalaistenkin suosimista Viipurin rautakaupoista on Pietariin johtavan tien varrella sijaitseva Stroim vash dom -myymälä.

Vimos-rautakauppa Viipurissa on ahdettu täyteen tavaraa. Etelä-Viipurissa sijaitsevassa myymälässä on kaikkea, mistä rakentaja, remontoija ja sisustaja vain voi haaveilla.

Vimoksen ahtailla käytävillä näkyvät ja kuuluvat myös maailmantalouden vaikutukset: kaupassa on entistä enemmän suomalaisia asiakkaita.

— Ruplan halventumisen vuoksi suomalaisten asiakkaiden määrä on lisääntynyt. Heitä on täällä joka päivä, sanoo Vimoksen myyjä Irina Kazarinova.

Suomalaisten suosimiin rauta- ja sisustuskauppoihin Viipurissa kuuluu myös Stroim vash dom - eli Rakennamme talonne -myymälä Vimoksen lähellä.

Rakennustarvikkeiden ja astioiden ohella Stroim vash domin valikoimissa on myös esimerkiksi mattoja, huonekaluja ja sisustuskankaita.

— Suomalaisia asiakkaita on meillä nykyään todella paljon, sanoo Olga Pikaljova myymälän astiaosastolta.

Yksi Viipurin suomalaisista rautakauppa-asiakkaista on kouvolalainen rakennusalan yrittäjä Tero Heikari, joka etsii Vimoksesta tarvikkeita asiakkaansa kylpyhuoneremonttia varten.

Heikarin arvion mukaan kylpyhuoneremontin materiaaleissa säästää ainakin 30 prosenttia, kun ostaa tarvikkeet Viipurista.

Viipuri vetää suomalaisia rautakauppa-asiakkaita, mutta toiseen suuntaan liikenne on hiljentynyt. Esimerkiksi Lappeenrannan K-raudasta venäläiset asiakkaat ovat kaikonneet liki täysin ruplan heikennyttyä.

Lue aiheesta lisää tiistain paperilehdestä tai Etelä-Saimaan mobiilisovelluksesta.

Outi Salovaara