Kesätyön haku kannattaa käynnistää nyt — katso TE-palvelujen vinkit!

25.1.2016 17:15
Kuva: Katja Juurikko
Lappeenrannassa on Kesäksi duuniin -rekry 4. helmikuuta. Kesätyöntekijöitä haetaan jo muun muassa ulkoaluetöihin.
Lappeenrannassa on Kesäksi duuniin -rekry 4. helmikuuta. Kesätyöntekijöitä haetaan jo muun muassa ulkoaluetöihin.

Kesätöitä kannattaa alkaa hakea viimeistään nyt. TE-palvelujen avoimet työpaikat palvelussa oli tammikuun puolessa välissä avoinna yli 30 kesätyöilmoitusta, joista 25 Etelä-Karjalassa, kertoo Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto.

 Useissa ilmoituksissa haettiin useampaan kun yhtä kesätyöntekijää, joissain jopa satoja. Kesätyötä oli jo tarjolla muun muassa teollisuudessa, kaupoissa ja ravintoloissa, terveydenhuollossa, toimistotöissä ja ulkoaluetöissä.

Kaakkois-Suomen TE-palvelut järjestää perinteiset kesätyörekryt helmikuun alussa. Imatralla Kesäksi duuniin -tapahtuma on maanantaina 1. helmikuuta kello 14-16 Ohjaamo Koskisessa. Lappeenrannassa Kesäksi duuniin -tapahtuma on torstaina 4. helmikuuta Ohjaamo Monarilla.

TE-palveluista kannattaa katsoa kesätöiden isäksi muutkin määräaikaiset työpaikat ja osa-aikatyö, TE-toimisto vinkkaa.

Tammikuun puolessa välissä Kaakkois-Suomen alueella haettiin noin 40 ilmoituksella työntekijää alle kolmen kuukauden työsuhteeseen ja osa-aikaisia työntekijöitä lähes 100 ilmoituksella.

Uusia paikkoja kannattaa seurata tiiviisti te-palvelut.fi -verkkosivustolla. Nettisivulla voi luoda myös hakuvahdin, joka ilmoittaa automaattisesti uusista avoimista työpaikoista sähköpostiin.

Vinkkejä työnhakuun löytyy muun muassa te-palvelut.fi -verkkopalvelusta (Työnhakijalle —> Löydä töitä —> Vinkkejä työnhakuun).

Tietoja kesätöistä löytyy myös kesäduuni.org -verkkosivustolta.

Kanerva Jalarvo, Leena Sallinen