IL: Lappeenrantaan matkalla olleet 9-vuotias Nooa ja 13-vuotias Saana odottivat jatkoyhteyttä Kouvolassa, jossa ei pitänyt edes vaihtaa junaa — isä ihmettelee, VR pahoittelee

23.1.2016 23:08 | Päivitetty: 24.1.2016 17:40
Kuva: MIKA STRANDÉN
Kaukojunaliikenteessä on ollut ongelmia. Lappeenrantaan matkalla olleet lapset joutuivat keskenään odottelemaan ylimääräistä junaa. Arkistokuva.
Kaukojunaliikenteessä on ollut ongelmia. Lappeenrantaan matkalla olleet lapset joutuivat keskenään odottelemaan ylimääräistä junaa. Arkistokuva.

Iltalehti uutisoi lauantaina alkuillasta keskenään matkustaneista 13-vuotiaasta Saanasta ja 9-vuotiaasta Nooasta, jotka yllätyksekseen joutuivat matkustamaan poikkeuksellista reittiä ja viettämään ylimääräistä aikaa Kouvolan rautatieasemalla. Lapset olivat matkalla Tampereelta Lappeenrantaan.

Tavallisesti lasten junareitti kulkee Tampereelta Riihimäelle ja sieltä Lahteen, josta matka jatkuu perille Lappeenrantaan. Nyt lasten matkalla oli ylimääräinen pysähdys Kouvolassa. Juna lähti tunnin myöhässä Tampereelta, joten lapset eivät ehtineet mihinkään alkuperäisistä jatkoyhteyksistä.

— Ensimmäisen junan konduktööri ilmoitti heille paperilla seuraavat junayhteydet, lasten isä Jussa Joensuu kertoo Iltalehdelle.

Kouvolassa lapset odottivat junaa Lappeenrantaan tunnin. Lasten puhelimista oli loppunut akku, eikä huolestunut isä saanut heitä kiinni. Isä otti yhteyttä VR:n suuntaan, että miksei lapsille järjestetä poikkeuksellisessa tilanteessa korvaavaa kyytiä. Hän sai vastauksen, ettei VR järjestä korvaavia kuljetuksia, koska tulossa oli vielä juna, jolla pääsi perille. VR pahoitteli tilannetta. Tavallisesti lasten matka äidin luota Tampereelta isän luo Lappeenrantaan kestää kolme tuntia, nyt se kesti yli viisi tuntia.

Iltalehden jutun pääset lukemaan tästä.

VR:n nettisivuilla on liikennetiedote, jossa kerrotaan junavuoroja karsittavan keskiviikkoon saakka.

Muokattu 24.1. kello 17.19: Tavallisesti lasten matka Tampereelta Lappeenrantaan kestää kolme tuntia (ei neljä, kuten jutussa aluksi luki), nyt se kesti yli viisi tuntia. Juna lähti tunnin myöhässä Tampereelta, joten lapset eivät ehtineet mihinkään jatkoyhteyksistä, joilla he tavallisesti matkustavat. Isä ei myöskään ottanut yhteyttä VR:n suuntaan vasta lasten ollessa kotona, vaan heidän ollessa vielä matkalla. VR pahoitteli tapahtunutta ja vastasi kysymykseen korvaavista kyydeistä, ettei se ei järjestä korvaavaa kuljetusta koska tulossa oli vielä yksi juna, jolla matkustajat pääsivät perille.

Anniina Meuronen