Torin laidasta myyty yli puolet, ostajat pelkäävät kahden asunnon loukkua

22.1.2016 17:12
Kuva: Marleena Liikkanen
Rakuunaheikin asunnoista on 20 vielä vapaana.
Rakuunaheikin asunnoista on 20 vielä vapaana.

Lappeenrannan kauppatorin laitaan nousevan Rakuunaheikin asunnoista on Huoneistokeskuksen mukaan myyty 34. Vapaana on 20 asuntoa. Harri Koho taloa rakentavasta Vartesta sanoo, että kauppoja on tehty tasaisesti.

Harjakorkeuteen noussut kuusikerroksinen talo valmistuu ensi vuodenvaihteessa. Koho on myynnistä luottavaisin mielin, vaikka ostajat ovatkin varovaisia.

— Talo sijaitsee keskeisellä paikalla. Jäljellä on enimmäkseen pieniä yksiöitä ja kaksiota, joista on yleensä eniten kysyntää.

Kohon mukaan ostajat haluavat olla varmoja, että vanha asunto tulee myydyksi ja että asunnonvaihtaja ei jää kahden asunnon loukkuun.

— Usein uuden asunnon kauppoja tehdäänkin meillä nykyisin sidottuna vanhan myyntiin. Lopullinen kauppa tehdään vasta kun vanhan asunnon myynti on varmistunut.

Etelä-Saimaa kertoi perjantaina, että Etuovi.com ja Oikotie.fi ilmoittavat Rakuunaheikissä olevan 47 vapaata asuntoa. Oikotien ja Harri Kohon antaman selvityksen mukaan asuntoja on ilmoitettu sivustojen järjestelmiin kahteen kertaan. Oman ilmoituksensa olivat tehneet asuntoja markkinoivat Huoneistokeskus ja Varte.

Omistusasuntojen viereen Sammonkadulle tulee myös noin 50 vuokra-asuntoa VVO:lle.

Anne Kotiharju