Omistusasuntojen rakentaminen tyssäsi, nyt tehdään huippupaikoillekin vuokra-asuntoja

22.1.2016 7:11 | Päivitetty: 22.1.2016 10:48
Kuva: Marleena Liikkanen
Lappeenrannan kauppatorin laitaan valmistuu yli 50 vuokra- ja yli 50 omistusasuntoa.
Lappeenrannan kauppatorin laitaan valmistuu yli 50 vuokra- ja yli 50 omistusasuntoa.

Ydinkeskustaan on suunnitteilla poikkeuksellisen paljon vuokra-asuntoja, City-kortteliinkin. Korttelissa Koulukadun varteen valmistui jo asuin-liiketalo. VVO:n vuokra-asunnoista vain muutama on tyhjillään. VVO:n vuokrausyksikön johtaja Pia Jaakola sanoo, että huipputonteille nousee vuokra-asuntoja nyt ympäri Suomea.

Uusien omistusasuntoja sisältävien kerrostalojen rakentaminen on hyytynyt Lappeenrannassa. Lemminkäinen Talo on ainut rohkea, joka aloittelee uutta hanketta keskustan tuntumaan Simolantien varren uudelle asuinalueelle.

Simolantien varren talon aloitustakin joutui hieromaan poikkeuksellisen pitkään.

— Säädimme vähän hintaa ja pienensimme asuntojen keskikokoa. Yli puolet asunnoista on nyt varattu, sanoo Lemminkäinen Talon aluejohtaja Seppo Tokkola.

Rakennusliike Jatkeen ja Evälahden työyhteenliittymä rakentaa Valta- ja Kauppakadun kulmaan massiivista asuin-liiketaloa. Rahastosijoittajalle myytävien vuokra-asuntojen lisäksi taloon tulee noin 22 kovan rahan omistusasuntoa.

Jukka Evälahti myöntää, ettei vuokra-asuntojen rakentaminen tällaisille paikoille ole tavallista.

— Suhdannetilanne on pakottanut tähän, jotta saisi pyörät pyörimään. Kovan rahan tontteja on mennyt vuokra-asuntotuotantoon. Mutta tämä on tilapäinen ilmiö.

Lemminkäinen Talo suunnittelee City-kortteliin myös vuokra-asuntoja rakenteilla olevan Osuuspankin toimitalon viereen Koulukadulle.

Kauppatorin laitaan valmistuu vuoden lopulla Varten rakentamana asuinliiketalo. Senkin toiseen puoliskoon tulee VVO:n vuokra-suntoja ja toiseen omistusasuntoja. 

Jutun otsikkoa ja kärkeä on muutettu klo 10.47

Anne Kotiharju