Eteläkarjalaista tanssiosaamista näytille tanssitapahtumiin Ouluun ja Kajaaniin — lähtijöitä Tanssistudio Jamilta Imatralta ja Lappeenrannan Tanssiopistolta

22.1.2016 17:20
Kuva: Ella Arokivi
Tanssistudio Jamin Iltavillit -teoksella lähdetään esiintymään Kajaaniin ja Ouluun.
Tanssistudio Jamin Iltavillit -teoksella lähdetään esiintymään Kajaaniin ja Ouluun.

Imatralaisen Tanssistudio Jamin oppilaiden tanssiteos Iltavillit on päässyt valtakunnalliseen Arktiset askeleet -lastentanssitapahtumaan Ouluun 31.3. — 3.4.2016. Tanssistudio Jamin rehtori Leila Tikka kertoo, että niin oppilaat kuin opiskelijat ovat innoissaan ja odottavat kovasti tapahtumaa. Tieto mukaan pääsemisestä tavoitti heidät tänään perjantaina.

Oulussa pidettävä Arktiset askeleet eivät ole tanssioppilaiden ja -opettajien ainoa matka kevään aikana, sillä kaksi Jamin teosta pääsi myös helmikuussa pidettävään Kajaani Dance -tapahtumaan. Sinne lähtee Imatralta kaksi teosta: Iltavillit ja Waterfall.

Iltavillit on 5.—6. -luokkalaisten tyttöjen esitys, Waterfallissa puolestaan tanssii 7.—8. -luokkalaisia. Oulun tapahtumaan oli 143 hakijaa, joista 49 otettiin esiintymään. Kajaaniin haki 210, joista 40 pääsi mukaan.

— Molemmat ovat valtakunnallisesti merkittäviä tapatumia. Siellä saa paitsi tutustua toisiin tanssikouluihin, myös rakentavaa palautetta ja arvokasta esiintymiskokemusta, Tikka sanoo.

Lappeenrannasta Arktiset askeleet -tapahtumaan lähtee Lappeenrannan Tanssiopisto teoksellaan Kiinalainen tanssi. Kajaani Dancessa Lappeenrannasta nähdään kaksi teosta: Ensilento ja The Bond.

Anniina Meuronen