Kuuden viikon muodonmuutos — Jani Volasesta tuli ilmetty Pekka Perä

19.1.2016 10:39
Pikkusen kuplii, arvioi kaivosinsinööri Pekka Perä (Jani Volanen) elokuvassa Jättiläinen,joka saa ensi-iltansa perjantaina myös Etelä-Karjalassa.
Pikkusen kuplii, arvioi kaivosinsinööri Pekka Perä (Jani Volanen) elokuvassa Jättiläinen,joka saa ensi-iltansa perjantaina myös Etelä-Karjalassa.

Teatterin moniosaajan Jani Volasen nimi yhdistetään usein ihmisten hauskuuttamiseen, onhan hän ollut tekemässä Studio Julmahuvia ja Putousta.

Elokuvasta Jättiläinen silmiin katsoo aivan toisenlainen mies. Hän on Pekka Perä, kaivosinsinööri, joka yrittää pitää korttitaloa kasassa yhden miehen voimin.

Volasen ulkonäkö ja puhetapa valkokankaalla liikuttavat. Vaikuttaa siltä, että hän on metodinäyttelemisen keinoin uinut syvälle rooliinsa.

— Todellisuudessa tulin työryhmään aika lailla viime tingassa. Kuvauksiin oli ehkä kaksi kuukautta aikaa, kun Aleksi Salmenperä soitti.

— Muodonmuutos tapahtui kuudessa viikossa. Olisin halunnut vielä jatkaa, mutta kuvauspäivä tuli vastaan, Volanen kertoo.

Hän sanoo, ettei tavannut Perää henkilökohtaisesti, vaan rakensi roolihahmon käytettävissä olleesta uutis- ja ajankohtaismateriaalista.

Rooli oli kiitollinen tehdä, ehkä siksi, että työskentely-ympäristö ja porukka olivat mukavia. Tunsin myös ymmärtäväni roolihenkilöä, enkä kipuillut roolin kanssa, Volanen pohtii.

Mukavaksi hän kehuu työtä myös siksi, ettei joutunut rehkimään pääroolissa (sen teki Joonas Saartamo), vaan selvisi urakasta kymmenessä kuvauspäivässä.

— Onhan tämä ollut poikkeuksellinen työtehtävä. Jo se että esitin oikeaa, elävää ihmistä, enkä keksittyä roolihahmoa. Lisäksi kävimme kuvaamassa elokuvaa Talvivaarassa. Paikoissa, joihin muuten ei olisi mitään pääsyä. |

Kirsti Vuorela
Jättiläinen saa ensi-iltansa myös Etelä-Karjalassa perjantaina 22.1.