Kahilanniemen golfkentälle visioidaan Winter Parkia - sairaalan rakennusmiehille on tarjolla pyttipannua

19.1.2016 7:34
Kuva: Kai Skyttä
Kahilanniemen golfkenttä uinuu talvipakkasessa. Jukka Sunisen ja Jarmo Ikäheimosen kehittämissuunnitelmassa se muuttuu Winter Parkiksi, joka elävöittää myös hiljaista golfklubia.
Kahilanniemen golfkenttä uinuu talvipakkasessa. Jukka Sunisen ja Jarmo Ikäheimosen kehittämissuunnitelmassa se muuttuu Winter Parkiksi, joka elävöittää myös hiljaista golfklubia.

Lappeenrantalainen kiinteistösijoittaja Jukka Suninen on tehnyt yhdessä matkailualan ammattilaisen Jarmo Ikäheimosen kanssa WinterPark&Golf Kahilanniemi -nimellä otsikoidun kehittämissuunnitelman Kahilanniemen golfkentän ja klubin ympärille.

Parivaljakon visioissa Kahilanniemessä olisi talvisin Golden Swing Lappeenrannan klubirakennuksen ympärillä golfkentän päällä hiihtolatuja ja suksihuolto sekä lapsille Winter Park, jossa olisi liukumäkiä, lumikouruja, jäägolfia ja lumilinna.

Klubirakennus on Sunisen omistuksessa. Hän kertoo ostaneensa viime vuoden loppupuolella yhtiönsä Kolikeskuksen nimissä venäläiseltä Lukjanovin suvulta koko Golden Swing Lappeenrannan osakekannan. Lukjanovien tavoitteena oli rakentaa Kahilanniemeen hulppea, kansainvälinen golfkeskus, mutta rahat loppuivat.

Ikäheimonen aikoo avata golfklubille lounasravintolan, johon tien toisella puolella oleva keskussairaalan rakennustyömaa tuo nälkäisiä asiakkaita useaksi vuodeksi eteenpäin. Suninen sanoo keskustelleensa sairaalan laajennusosan pääurakoitsijan HL-rakentajien kanssa myös työmaan sosiaali- ja kokoustilojen vuokraamisesta entiseltä golfklubilta.

Keskussairaalalle rakennetaan vuosina 2015 — 2018 kokonaan uusi sairaala ja nykyisiä tiloja peruskorjataan.

Talviurheilupuistosta Suninen sanoo keskustelleensa Lappeenrannan kaupungin kanssa, mutta avaintekijä on Viipurin Golf, jonka kanssa kaupungilla on vuokrasopimus maa-alueista vuoteen 2021 saakka.

Lue lisää päivän lehdestä tai Etelä-Saimaan mobiilisovelluksesta.

Vesa Salminen