Auringonkukansiemenet häviävät nyt kauppojen hyllyiltä

19.1.2016 16:37
Kuva: Pekka Hölkki
Pikkulinnuille sopivat parhaiten raidalliset auringonkukansiemenet. Niiden energiapitoisuus on suurin ja linnut saavat ne helposti kuorittua.
Pikkulinnuille sopivat parhaiten raidalliset auringonkukansiemenet. Niiden energiapitoisuus on suurin ja linnut saavat ne helposti kuorittua.

Lintujen talviruokinta pääsi vauhtiin sään pakastumisen myötä. Kiinnostus lintulautojen hoitoon on ollut niin kovaa, että kauppojen hyllyt ovat paikoin tyhjentyneet auringonkukansiemenistä. Muun muassa Savitaipaleen S-marketista siemenet oli alkuviikosta myyty viimeistä pussia myöten.

— Joidenkin siemenlajitelmien saatavuus on aiheuttanut ongelmia, kun tuotteita ei ole tukussakaan, Etelä-Karjalan osuuskaupan päivittäistavarapuolen myyntipäällikkö Merja Haiminen toteaa.

Haimisen mukaan tilanteen odotetaan normalisoituvan muutamassa päivässä. Tavoitteena on pitää linnunruokaa riittävästi hyllyssä kesäkeleihin saakka.

Lemmikkieläintuotteiden maahantuontiin ja tukkukauppaan erikoistuneesta Oskutuotteesta kerrotaan, että lintujen talviravinnon tilausmäärät ovat kaksinkertaistuneet pakkaskauden alettua

Myyntipäällikkö Pertti Rapilan mukaan linnunsiemenet eivät lopu, vaikka kova talvi jatkuisi maaliskuun loppuun saakka. Samaa sitoutumista odotetaan myös lintujen ystäviltä, jotta talviruokintaan totutetut linnut eivät nääntyisi nälkään kesken kaiken.

Anne Kokkonen