MM-kotikisat odottavat Veiterän nuorta kaksikkoa

18.1.2016 7:34
Kuva: Kai Skyttä
Topi Peuhkuri ja Tero Liimatainen haastavat Ruotsin ja Venäjän huiput Varkaudessa pelattavissa jääpallon nuorten MM-kisoissa.
Topi Peuhkuri ja Tero Liimatainen haastavat Ruotsin ja Venäjän huiput Varkaudessa pelattavissa jääpallon nuorten MM-kisoissa.

Lappeenrannan Veiterän Topi Peuhkuria ja Tero Liimataista odottavat tammikuun lopussa edustustehtävät.

Kaksikko pelaa jääpallon nuorten eli M21-ikäluokan MM-kisoissa Varkaudessa Ruotsia ja Venäjää vastaan.

Peuhkurien jääpallosukuun kuuluva veräjänvartija Topi Peuhkuri on nuoresta iästään huolimatta myös Veiterän kantavia voimia Bandyliigassa, joten eikö pelipaikan pitäisi löytyä jo miesten maajoukkueesta?

— Ei vielä ihan riitä rahkeet sinne. Suomessa on sen verran hyviä maalivahteja. Se on kuitenkin tavoitteena, ja tämä on hyvä askel sinne, kovasta heittokädestään tunnettu 20-vuotias torjuja suunnittelee.

Keskikentän työmyyräksi kuvailtu Tero Liimatainen puolestaan on maajoukkuekuviossa mukana ensimmäistä kertaa.

— Kyllähän se tietyllä tapaa oli yllätys. Kiva on kyllä päästä mukaan, maajoukkueringissä hyökkääjänä pelannut Liimatainen kertoo.

Peuhkurin mukaan Suomen nuorten joukkueessa on paljon hyviä luistelijoita ja syöttelijöitä. Hyökkäys ylipäänsä on hyvä, mutta pelit voitetaan joukkuepuolustamisella, hän korostaa.

Millaiset mahdollisuudet Suomella on haastaa isot jääpallomaat?

— Ihan hyvät mahdollisuudet tässä ikäluokassa. Mukana on paljon 1996 syntyneitä, jotka voittivat 17-vuotiaissa maailmanmestaruuden. Mutta onhan siellä ihan huippuporukat vastassa, varsinkin Ruotsilla, jolla kaikki ovat Elitserien-pelaajia.

Liimataiselle kotimaassa pelattavat kisat antavat lisäpotkua.

— Varkaus on kova jääpallokaupunki. Toivottavasti pelit vetäisivät väkeä katsomoon. Olisi kiva pelata, jos katsomossa olisi hieno meininki. Ainakin Bandyliigan peleissä siellä on käynyt porukkaa.

Peuhkuri ja Liimatainen eivät välttämättä ole Veiterän ainoat maajoukkuemiehet tällä kaudella.

Joukkueen kokeneempaan osastoon kuuluva keskikenttäpeluri Tomi Hauska on ehdolla miesten MM-kisoihin. Ne pelataan helmikuun alussa Uljanovskissa Venäjällä.

Kalle Sipiläinen