Lappeenrannan satama siirtyy sähköiseen paikanvarausjärjestelmään – vanhat paikat varattava helmikuun aikana

18.1.2016 18:01
Kuva: Mika Strandén
Vaikka venepaikat ovat lumen ja jään peitossa, on pian aika tehdä varaus ensi kesälle.
Vaikka venepaikat ovat lumen ja jään peitossa, on pian aika tehdä varaus ensi kesälle.

Lappeenrannassa siirrytään purjehduskaudella 2016 sähköiseen venepaikkojen varausjärjestelmään. Venepaikat varataan jatkossa Lappeenranta Free Zonen verkkosivuilta. Muutos koskee sekä vanhoja että uusia venepaikka-asiakkaita.

Varausjärjestelmästä löytyvät lähes kaikki kaupungin laituri- ja soutuvenepaikat ja niitä pääsee selailemaan järjestelmästä ilman tunnuksia.

Venepaikka varataan verkkopankkitunnuksilla ja maksetaan saman tien varausjärjestelmässä.

— Toisen nimellä varaaminen on jatkossa mahdotonta. Järjestelmä on siltä osin erittäin turvallinen. Venepaikkoihin yhdistetyt henkilötunnukset ovat ainoastaan järjestelmän ylläpitäjän tiedossa, sanoo satamajohtaja Hannu Lappalainen.

Jos vanhan venepaikan asiakas on ilmoittanut henkilötunnuksensa satamatoimistoon, venepaikka varmistuu sen oikealle haltijalle. Maksettu varaus päivittyy saman tien varausjärjestelmään, jolloin kukaan toinen ei voi varata samaa venepaikkaa.

Vanhojen asiakkaiden tulee ilmoittaa halustaan pitää viime vuoden venepaikkansa helmikuun aikana. Kun paikka on varattu ja maksettu, varaus on voimassa seuraavan purjehduskauden. Maksamattomat paikat vapautuvat kaikkien varattavaksi 15. maaliskuuta alkaen.

— Helmikuussa siis varataan ja maksetaan vanhat venepaikat uudelleen. Sen jälkeen varatut ja vapaat venepaikat ovat maaliskuussa käyttöön otettavassa järjestelmässä oikein. Avaimen paikan varanneet saavat satamatoimistosta, sanoo satamajohtaja Hannu Lappalainen.

Vaikka venepaikat siirtyvät verkkoon, voi paikan varata myös Satamatoimistossa vanhaan tapaan. Myös verkossa varatun paikan voi maksaa toimistoon viikon kuluessa varauksesta.

Uuteen varausohjelmaan pääsee tutustumaan 22.tammikuuta alkaen osoitteessa portoflappeenranta.fi.

Juhana Nyman