Kysely: Etelä-Karjalan kansalaisopistossa tyytyväisiä opiskelijoita

18.1.2016 11:07
Kuva: Petri Kukko
Etelä-Karjalan kansalaisopiston pääpaikka on opistotalo Lappeenrannan Pohjolankadulla.
Etelä-Karjalan kansalaisopiston pääpaikka on opistotalo Lappeenrannan Pohjolankadulla.

Etelä-Karjalan kansalaisopiston opiskelijat ovat varsin tyytyväisiä kansalaisopiston toimintaan, osoittaa opiston asiakaskysely.

Siinä noin 97 prosenttia vastaajista ilmoittaa olevansa erittäin tyytyväinen tai tyytyväinen opiston opetukseen. Lähes 90 prosenttia aikoo jatkossakin osallistua opiston kursseille. 96 prosenttia vastaajista suosittelisi opistoa myös muille.

Kyselyn perusteella opistoa pidetään ammattitaitoisena, luotettavana ja sen ilmapiiri koetaan hyväksi, todetaan opiston tiedotteessa.

Sen mukaan kyselyssä löytyi petrattavaakin. Vastaajat toivoivat parannuksia joidenkin kurssien opetustiloihin, lisää verkko-opetusta lähiopetuksen tukena, enemmän yleisöluentoja sekä kesäkursseja. Lisäksi toivottiin kertamaksutunteja, lyhyt- ja viikonloppukursseja sekä kurssien kokeilumahdollisuutta.

Vastaajat toivoivat myös, että opiston tiedottaisi kurssimuutoksista nopeammin.

Etelä-Karjalan kansalaisopisto (Ekko) on Lappeenrannassa, Luumäellä ja Taipalsaarella toimiva yksityinen vapaan sivistystyön oppilaitos.

Opiston asiakastyytyväisyyskyselyn teki Lappeenrannan teknillisen yliopiston kauppatieteiden opiskelija Anne Naakka. Kysely jaettiin käynnissä olevien kurssien 738 opiskelijalle. Vastauksia palautui yhteensä 585 kappaletta.Vastaajista 78 prosenttia oli naisia, ja vastaajien keski-ikä oli 55 vuotta.

Kysely tehdään joka kolmas vuosi. Sen tulokset olivat opiston tiedotteen mukaan nyt monen osa-alueen osalta hieman paremmat kuin vuonna 2012.

Leena Sallinen