Veera Virtanen löysi moottorikelkkailun SM-sarjaan Lappeenrannan kautta

17.1.2016 9:00
Kuva: Mika Strandén
Veera Virtasen oli kahden viime kauden ajan rata-autoilun SM-sarjassa V1600-luokan nopein nainen. Talven ajaksi asfaltti vaihtuu lumeen.
Veera Virtasen oli kahden viime kauden ajan rata-autoilun SM-sarjassa V1600-luokan nopein nainen. Talven ajaksi asfaltti vaihtuu lumeen.

Moottorikelkkailun SM-sarjaan osallistuu alkavalla kaudella kirjaimellisesti uusi lappeenrantalainen. Turusta muuttanut Veera Virtanen on kokenut rata-autoilija. Hänet tutustutti moottorikelkkailuun poikaystävä Petteri Bernitz, joka on ajanut lajin SM-sarjaa jo vuosia.

Virtasen, 26, ensimmäinen tosikoitos on ensi sunnuntaina Kuusamossa järjestettävä 35-kilometrinen miniendurokisa. Sen jälkeen kisakalenterissa ovat kauden SM-sprintit.

— Tavoitteeni on päästä kisat ehjästi maaliin ja parantaa omaa vauhtia. Kaikki muu on tässä vaiheessa ihan pelkkää plussaa. Hyvällä fiiliksellä lähden kehittämään itseäni, Virtanen kertoo.

Alkutalven ajan Virtanen on totutellut uuteen kilpuriinsa pääasiassa Rukan hangilla. Etelä-Karjalan kelkkareitistökin on Virtasen viime talven kokemusten perusteella oikein hyvä.

— Treenin kannalta se on oikeastaan ihanteellista, kun reitit ovat kapeaa ränniä.

Virtanen haluaa kannustaa muitakin naisia moottorikelkkailuun ja moottoriurheilun pariin.

— Jos olet sitä mieltä että pystyt, silloin myös teet sen. Ei ole mikään este, että on nainen. Pieniä tyttöjä pitäisi saada lisää harrastamaan kartingiakin.

Virtanen ei vain puhu vaan myös toimii tavoitteen puolesta. Hän uurastaa tulevallakin kaudella kartingin SM-sarjan toimitsijatehtävissä sen minkä muilta kiireiltään ehtii.

— Karting on niin tärkeä juttu suomalaiselle autourheilulle. Se on pohja kaikelle. Jos pystyn käyttämään kokemustani mitenkään lajin auttamiseen, teen sen ilman muuta mielelläni.

Kartingin SM-sarjassa on viime vuosina ollut selvästi vähemmän osallistujia kuin Virtasen omina karting-vuosina.

— Ensi kesä näyttää paljon paremmalta. Kuskeja on saatu enemmän mukaan.

Lue lisää lehdestä tai Etelä-Saimaan mobiilisovelluksesta.

Anssi Silvennoinen