Namika taisteli voitosta, vaikka avainpelaajia kaatuu kuin heinää

17.1.2016 18:18

Namika Lappeenrannan hurja henki ei kantanut palkintoon asti sunnuntaina. Namika ei antanut avainpelaajiensa poissaolojen vaikuttaa, vaan osoitti lujaa luonnetta nousemalla takaa-ajoasemasta vielä jatkoajalle kaarinalaista Ura Basketia vastaan koripallon miesten 1. divisioona B:ssä.

Jatkoajalla luonnonlait alkoivat purra ja Ura nousi voittoon lukemin 101—93 (41—41).

Namika joutui otteluun ilman loukkaantuneita Aleksi Koskista ja Vili Kaijansinkkoa. Otto Markkanen ehti lingota 17 minuutissa 15 pistettä ennen kuin jätti ottelun kesken saatuaan runsaasti verta vuotaneen haavan otsaansa korinaluskolarissa.

Timi Puittinen heitti uudet ennätyspisteensä 25. Toinen Namikan tehomies oli Visa Tarjanne, joka urakoi täydet 45 minuuttia ja teki 23 pistettä. Pelintekijä Teemu Turunen (8/6/7) otti Koskisen roolin hyvin haltuunsa.

Namikan päävalmentaja Pasi Riihelä oli tappiosta huolimatta ylpeä pelaajistaan ja kehui erikseen vasta 16-vuotiaat Karo Puittisen (8/2/1) ja Gleb Sokolovin (11/2).

— Puoliajalla näimme, kun Otto oli pukukopissa vähän sekaisin side päässä ja toivotti meille onnea. Päätimme siinä, että me painamme vain eteenpäin ja taistelemme. Niin teimme, Riihelä totesi.

— Toivottavasti Otolle ei vain tullut aivotärähdystä.

Anssi Silvennoinen