Lappeen Huoltomestarit myytiin Itä-Uudellemaalle, 60 työntekijää siirtyy uuden omistajan palvelukseen

16.1.2016 14:15
Kuva: Marleena Liikkanen
Markku Heinänen on myynyt Lappeen Huoltomestarien osakkeensa. 40-vuotias yritys jatkaa toimintaansa porvoolaisomistuksessa. Arkistokuva tammikuulta 2013.
Markku Heinänen on myynyt Lappeen Huoltomestarien osakkeensa. 40-vuotias yritys jatkaa toimintaansa porvoolaisomistuksessa. Arkistokuva tammikuulta 2013.

Lappeen Huoltomestarit on myyty Porvoon Huoltomiehille. Pitkäaikainen lappeenrantalaisyrittäjä Markku Heinänen myi sata prosenttia Huoltomestarien osakkeistaan perjantaina.

— Näkisin, että 72-vuotias voi jäädä eläkkeelle. Olen ollut yrittäjänä 44 vuotta, eikä yritykselle olisi ollut luontevaa jatkajaa, Heinänen sanoo.

Ihan kokonaan hän ei aio eläköityä. Heinänen jatkaa edelleen Konelappeen omistajana.

Lappeen Huoltomestarit perustettiin vuonna 1976 nimellä Siivousmestarit. Työntekijöitä Lappeenrannassa ja Imatralla toimivassa yrityksessä on 60—70 kausivaihtelujen mukaan. Heinäsen mukaan kiinteä vahvuus on 60.

Porvoon Huoltomiehet (PHM) on Itä-Uudellamaalla ja Kotkassa toimiva kiinteistöhuoltoyritys. PHM:n hallituksen jäsen ja Lappeen Huoltomestarien hallituksen uusi puheenjohtaja Ville Rantala kertoo, että yrityskaupan jälkeen Huoltomiehillä on noin 300 työntekijää ja 25 miljoonan euron liikevaihto.

— Koko Huoltomestarien henkilöstö siirtyy uuden omistajan palvelukseen ja toiminta jatkuu normaalisti. Lappeen Huoltomestarit jatkavat näillä näkymin sillä nimellä. Nimiä ei ruveta vaihtamaan tai autoja maalaamaan, se olisi kallista hommaa, Rantala sanoo.

Ratalan mukaan Lappeen Huoltomestarit jatkaa toimintaansa nykyisellä nimellä myös siksi, että yhteys tuttuihin asiakkaisiin säilyy. Rantalan mukaan Huoltomestarien toimitusjohtaja Pekka Kautto jatkaa tehtävässään.

PHM on viime vuosina laajentunut voimakkaasti. Yrityskaupan avulla se hakee kasvua Etelä-Karjalan suunnalta.

— Lappeenrannan alue on iso ja elinvoimainen, ja siellä on paljon teollisuutta. Meillä on paljon teollisia asiakkaita, kuten Neste ja Borealis Porvoossa. Tavoitteena on saada isoja teollisuusasiakkaita myös idästä päin.

Yrityskaupalla haetaan myös lisää käyttöastetta yhtiön raskaalle kalustolle.

— Paikkakunnat ovat verrattain lähellä, ja meillä on raskaampaa kalustoa, kuten imuautoa, kaivinkoneita ja kuorma-autoja. Isommille vehkeille ei saa täyttä käyttöastetta yhdellä paikkakunnalla.

Juho Maijala