Catz porskuttaa ykkösenä Suomessa ja ulkomailla

16.1.2016 17:52
Kuva: Mika Strandén
Pelintekijä Jennifer Schlott on Catzin peliaikaykkönen Viro—Latvia-liigassa hieman yli 31 minuutin ottelukeskiarvollaan. Kuva Catzin ja Vega1/Liepajan kohtaamisesta viikon takaa.
Pelintekijä Jennifer Schlott on Catzin peliaikaykkönen Viro—Latvia-liigassa hieman yli 31 minuutin ottelukeskiarvollaan. Kuva Catzin ja Vega1/Liepajan kohtaamisesta viikon takaa.

Catz Lappeenranta vaihtaa Latvia—Viro-liigan hetkeksi jälleen kotimaiseen Korisliigaan. Joukkue pyrkii vahvistamaan sarjajohtoaan, kun se kohtaa torstaina Äänekoskella viime kevään finaalivastustajansa Huiman ja seuraavan viikon keskiviikkona Espoossa Tapiolan Hongan.

Viro—Latvia-liiga jatkuu lappeenrantalaisten osalta tammikuun viimeisenä viikonloppuna, jolloin Lappeenrantaan saapuvat Riga TTT juniorit ja sarjan hallitseva mestari Riga TTT.

Riga TTT ylsi tällä kaudella Eurocupissa 16 parhaan joukkoon. Catzin päävalmentaja Mika Haakana toteaa joukkueen lukeutuvan Euroopan huippuihin.

— Se on pitkästä aikaa ottelu, jossa emme ole ennakkosuosikkeja. Riga TTT on varmasti yksi kovimpia palloilujoukkueita, joita Lappeenrannassa on käynyt. Mielenkiintoista päästä haastamaan heitä, Haakana toteaa.

Catz johtaa myös Viro—Latvia-liigaa puhtaalla pelillä kolmen ottelun jälkeen, vaikka joutui sopeuttamaan pelintekoaan juuri kansainvälisten otteluiden alla.

Ykköspelintekijä Jennifer Schlottin rooli on korostunut, kun Lotta Hämäläinen on ranneleikkauksen jälkeen seurannut otteluita sivusta käsi kipsissä.

Catzilla on 30—40 erilaista hyökkäyskuviota, joita se pelaa Schlottin ollessa kentällä. Kun Schlott on vaihdossa, kapteeni Elena Reshetko tai Chandrea Jones siirtyy takakentälle ja käytössä on vähemmän kuvioita kuin normaalisti.

— Ne tilanteet ovat menneet hyvin. Lena on pelannut välillä pelintekijänä, mikä kertoo siitä, kuinka hyvä pelaaja hän on. Hän pystyy pelaamaan ongelmitta kaikilla pelipaikoilla, Haakana toteaa.

Hämäläinen ehti nousta alkukauden aikana pelaajana uudelle tasolle ennen loukkaantumistaan. Haakanan mukaan Hämäläisen pelinteko oli tuolloin ratkaiseva tekijä monissa Catzin voitoissa.

Samalla Hämäläinen tuki vahvasti Schlottia, jonka sopeutumista uuteen joukkueeseen jarrutti alkukaudella vielä polvileikkauksesta kuntoutuminen.

— Schlott on mennyt jatkuvasti eteenpäin.

Anssi Silvennoinen