Sudet on Suomen iloisin jääpalloseura – pienten seurojen valtti on edullisuus

15.1.2016 7:00
Kuva: Mika Strandén
Kaapo Vesalehto valmistautui viikonvaihteen turnauksessa Wiipurin Susien kolmanteen otteluun isänsä Jan Vesalehdon kanssa.
Kaapo Vesalehto valmistautui viikonvaihteen turnauksessa Wiipurin Susien kolmanteen otteluun isänsä Jan Vesalehdon kanssa.

Wiipurin Susien verkkosivujen mukaan kyseessä on Suomen iloisin jääpalloseura.

— Susissa on avoimet ovet tulla mukaan omilla ehdoilla, jokainen omien kykyjen ja mahdollisuuksien mukaan. Jos jää pari harjoituskertaa väliin, Susien turnausjoukkuetta viikonvaihteessa vetänyt Jan Vesalehto sanoo.

Moni pikkuseura vetää harrastajia edullisuudella ja rennolla otteella, josta kilpaurheilun ryppyotsaisuus on kaukana. Susissa juniorit maksavat jäsenmaksuna viisi euroa ja erikseen turnauksiin vakuutuksen ja lisenssin sekä kyydit ja omat varusteet.

Uinti Imatran puheenjohtaja Mika Vanhatalo vetää seurassa kilparyhmä kolmosta. Hänen mukaansa polku uintiin kulkee yleensä uimakoulun kautta vesirallikurssille ja edelleen tekniikkakurssille. 15—16-vuotiaille on luotu oma harrastusryhmä.

— Eiväthän kaikki ole luonteeltaan kilpailijoita, Vanhatalo sanoo.

Lappeenrantalainen Pontuksen Nouseva Voima markkinoi itseään lupaamalla tuottaa junioreille edukkaaseen hintaan parasta mahdollista palvelua.

— Teemme suoraselkäisesti hommia ja kerromme avoimesti kaikille, mitä teemme ja mihin rahat menevät, puheenjohtaja Joni Koppo sanoo.

Uusia ponovolaisia imuroivat eniten jo pelaavat nuoret, jotka houkuttelevat kaverinsa mukaan. Toiminta-ajatus innostaa myös monia isiä ja äitejä, jotka etsivät harrastusta lapselleen.

Lue lisää lehdestä tai Etelä-Saimaan mobiilisovelluksesta.

Vesa Salminen