Osa valtuutetuista haluaa yhä kouluparakit Saimaanharjulle

15.1.2016 10:59
Kuva: Maija Kaibijainen
Taipalsaari on ostamassa Lappeenrannan kaupungin omistamaa Taipalsaaren sairaalaa muun muassa koulun väistötiloiksi.
Taipalsaari on ostamassa Lappeenrannan kaupungin omistamaa Taipalsaaren sairaalaa muun muassa koulun väistötiloiksi.

Päätös Taipalsaaren sairaalan ostamisesta koulun väistötiloiksi ei kelpaa kaikille valtuutetuille. Seitsemän taipalsaarelaista kunnanvaltuutettua on tehnyt oikaisuvaatimuksen kunnanhallituksen joulukuussa tekemästä päätöksestä.

Vaatimuksen ovat allekirjoittaneet valtuutetut Jukka Kinnunen (kesk.), Marika Frilander (sd.), Sanna Kahari (tps), Sirpa Kairulahti (tps.), Rauno Kankkunen (sd.), Elma Mikkola (sd.), Anna-Liisa Pekkanen (kesk.) ja Jari Tarhonen (kesk.) sekä lisäksi Milko Marttinen.

He vaativat, että Saimaanharjun koulun väistötilat toteutetaan parakkeina Saimaanharjun koulun pihalle. Perusteluissaan he esittävät, että päätöstä tehdessä ei huomioitu annettuja lausuntoja. He myös arvioivat, että väistötilan toteuttaminen parakkeihin on kokonaistaloudellisesti kannattavampaa, jos otetaan huomioon sairaalassa tehtävät muutostyöt sekä ruokailujärjestelyt.

Kunnanhallitus käsittelee oikaisuvaatimusta ensi tiistaina. Kunnanjohtaja Jari Willman esittää vaatimuksen hylkäämistä. Willmanin mukaan päätös on kunnan strategian mukainen ja asiasta annetut lausunnot on otettu huomioon.

Timo Laitakari